Ankara İl Jandarma Komutanlığı yasa dışı sitelere erişimi engelledi

Başkent Ankara'da devam eden asayiş çalışmaları kapsamında kamuoyu bilgilendirildi. Yasa dışı binlerce siteye erişim engeli getirildiği kaydedildi.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı yasa dışı sitelere erişimi engelledi

Gelişen teknoloji ile birlikte yaygınlaşan internet kullanımı pek çok olumsuzluğu da beraberinde getiriyor. Ankara İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan incelemelerin ardından önemli bilgilere yer verildi.

Güvenli internet kullanımı için ekiplerin sıkı denetimi sürerken Ankara İl Jandarma Komutanlığı'nın sanal devriye faaliyetleri sırasında belirlenen bin 286 internet sitesine erişimin engellendiği bildirildi.

ANKARA'DA 1286 İNTERNET SİTESİNE ERİŞİM ENGELİ

Ankara İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada internet ortamında 7 gün 24 saat esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütüldüğü belirtildi. Ankara İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu kapsamda yasa dışı bahis oynatan bin 80 ve müstehcen içerik barındıran 196 internet sitesinin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna, "oltalama" yöntemiyle dolandırıcılık yapılan 10 sitenin de Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezine bildirilerek, erişimlerinin engellendiği kaydedildi.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı yasa dışı sitelere erişimi engelledi

6 İLÇEDE OPERASYON

Ankara İl Jandarma Komutanlığının açıklamasında, yapılan çalışmalar sonucu Mamak, Bala, Etimesgut, Nallıhan, Kalecik ve Yenimahalle ilçelerinde tespit edilen 47 dolandırıcılık, 3 hırsızlık ve 3 banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması suçlarına ilişkin 101 şüpheli hakkında adli işlemlere başlandığı belirtildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER