ANASAYFA Ankara Ankara Kahramankazan'da şiddetli yağış caddeleri sular altında bıraktı

Ankara Kahramankazan'da şiddetli yağış caddeleri sular altında bıraktı

Yağışların büyük oranda gücünü yitirdiği Ankara'da bir çok şehirden benzer haberler gelmeye devam ediyor. Kahramankazan yağmurun geride bıraktığı manzara yeni günde daha net gözlemlendi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü

ANKARA (İHA) - Adeta bardaktan boşalırcasına bir yağmur ile karşı karşıya kalan Ankara'da yaraları sarma süreci devam ediyor. Ulaşımdan, iş yerlerine, evlerden bireysel ve toplu taşıma araçlarına kadar pek çok kısmın zarar gördüğü yağışlara dair Kahramankazan ilçesinden gelen görüntüler şaşırtmadı.

VATANDAŞLAR YOLLARDA ZORLUKLAR YAŞADI

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde yağışların ardından merkezi noktalarda yollarda göletler oluştuğu görüldü. Gece saatlerinde şiddetlenen sağanak ve fırtına Kahramankazan’da da etkisini hissettirdi. Fazla yağış alan ilçedeki ara caddeler sular altında kaldı. Göle dönen yollar sebebiyle araçlar ilerlemekte güçlük yaşadı. Yaşanan durumun ardından vatandaşlar ilgili birimlere telefon açarak sorunlarının giderilmesi adına talepte bulundu.

YAĞIŞ UYARISI DEVAM EDİYOR

Dün gece yaşananlardan sonra dün gündüz saatlerinde Ankara Valiliği'nin 1 Mayıs için yaptığı hava durumu uyarısı daha fazla değer kazandı. Valilik tarafından kentte beklenen olumsuz hava durumu tahminlerine karşı vatandaşlar tedbir almaya davet edilmiş, “Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” şeklinde konuşulmuştu.

Bu gelişmenin ardından Kahramankazan ve diğer ilçelerde de benzer durumu yaşamamak adına vatandaşlar önlemlerini sıkılaştırdı. Kentte yeni haftaya kadar yağmurlu günlerin devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan çöp konteyneri sorununu ortadan kaldıracaklarını açıkladı

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan çöp konteyneri sorununu ortadan kaldıracaklarını açıkladı