Ankara Kalesine nasıl gidilir? Bayramda Ankara'da gezilecek yerler listesi

Ankara'da yaşayan vatandaşlar kurban bayramı tatilinde vakitlerini değerlendirmek için şehrin gezilebilecek noktalarını araştırmaya başladı. O yerler arasında Ankara Kalesi kendisine üst sıralarda yer buldu.

Ankara Kalesine nasıl gidilir? Bayramda Ankara'da gezilecek yerler listesi

Kurban Bayramı tatili öncesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşıma araçlarının 4 günlük bayram süresi boyunca ücretsiz olacağını açıklamıştı. Bu fırsatı değerlendirmek isteyen vatandaşlarda şehrin ünlü yerlerine gitmeye başladı. Bayramın ve 9 günlük tatilin sonuna kadar gezmek isteyen vatandaşların uğrak noktalarından birisi Ankara Kalesi oldu.

Ankara Kalesi şehrin sembol yapılarından olması ile biliniyor. Günümüzde şehrin Altındağ ilçesi sınırlarında yer alan bu kale geniş sınırları ve içerisinde yer alan yerleşim yerleri ile biliniyor. Ziyaretçilerin hediyelik eşya alıp surlardan Ankara manzarasını takip edebildiği bu yer milattan önce yapıldığı bilinen bir canlı tarih olarak misafirlerini bekliyor.

ANKARA KALESİ YOL TARİFİ

Ankara'nın merkezi kabul edilen Kızılay'dan çok kolay bir şekilde Ankara Kalesine gidilebilmekte. Başkent halkının buluşma noktası Kızılay'dan gitmek için aşağıdaki otobüsü kullanabilirsiniz.

Ankara Kalesine nasıl gidilir? Bayramda Ankara'da gezilecek yerler listesi

Ankara Kalesine nasıl gidilir? Bayramda Ankara'da gezilecek yerler listesi - Resim : 2

ANKARALILAR GEZMEYE DEVAM EDİYOR

Bayram tatili dolayısıyla Ankara halkının gittiği yer Ankara Kalesi ile sınırlı kalmıyor. Anıtkabir, Hacı Bayram Veli Camisi ve Türbesi, Hamamönü, Ulus Atatürk Heykeli ve çok daha fazla yer bu dönemde daha fazla ziyaretçi ağırlıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER