Ankara Kalkınma Ajansı kentte sürdürülebilir tarım çalışmalarının hızlandığını duyurdu!

Ankara Kalkınma Ajansı, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bu çerçevede sürdürülebilir tarım çalışmalarına ilişkin bir panel düzenleyen Ankara Kalkınma Ajansı, önemli bir çalışmaya imza attı.

Ankara Kalkınma Ajansı kentte sürdürülebilir tarım çalışmalarının hızlandığını duyurdu!

Ankara Valiliği, Ankara Kalkınma Ajansı ve Hacettepe Üniversitesi Biyolojik Çeşitlilik Araştırma ve Uygulama Merkezi (HUBİOM) arasında yapılan "Ankara'da Biyoçeşitlilik, Tarım ve Çocuk Etkinlikleri" protokolü kapsamında yürütülen çalışmalar başladı.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından “Ankara'da Biyoçeşitlilik Tarım ve Çocuk Etkinlikleri” çerçevesinde Sürdürülebilir Tarım ve Biyolojik Çeşitlilik eğitimi ve Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Türkiye'de Biyolojik Çeşitlilik Araştırmaları ve Doğa Tarihi Müzelerinin Tarihsel Süreci Paneli gerçekleştirildi.

ÇOCUKLAR İÇİN TARIM PROGRAMI DÜZENLENDİ

Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara Valiliği ve HUBİOM arasında 26 Aralık 2023 tarihinde imzalanan "Ankara'da Biyoçeşitlilik, Tarım ve Çocuk Etkinlikleri" protokolü kapsamında yürütülen eğitimler başladı. Çocuklar için Sürdürülebilir Tarım ve Biyoçeşitlilik eğitimi başladı Tarım ve Çocuk teması kapsamında düzenlenen “Sürdürülebilir Tarım ve Biyolojik Çeşitlilik” eğitim programının ilk modülü gerçekleştirildi.

Ankara Kalkınma Ajansı kentte sürdürülebilir tarım çalışmalarının hızlandığını duyurdu!

Eğitimler Biyosfer Müze'de yapıldı "Ankara'da Biyoçeşitlilik, Tarım ve Çocuk Etkinlikleri" protokolü kapsamında ilk eğitim “Sürdürülebilir Tarım ve Biyolojik Çeşitlilik” başlığıyla Biyosfer Müze'de 8 Şubat tarihinde gerçekleştirildi. Eğitim programına Ankara Valiliği koordinasyonundaki Bilim ve Sanat Eğitim Merkezilerine (BİLSEM) kayıtlı ilköğretim okulu 7. sınıf öğrencilerinden 50 çocuk katıldı. Ankara Kalkınma Ajansının Tarım ve Çocuk Programı çerçevesinde yürütülen çalışmalar ile öğrencilere geleneksel ve modern tarım sistemleri ile tarımsal biyolojik çeşitlilik, tarımda sürdürülebilirlik, gıda güvencesi gibi tematik konuların aktarılması amaçlanıyor. Eğitim programında HUBİOM bünyesinde yer alan Biyosfer Müze altyapısı ve koleksiyonları kullanıldı. Panelin Ankara'da sürdürülebilir tarım konusunda farkındalık oluşturması amaçlanıyor. Bu çerçevede çalışmaların da devam edeceği bildirildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER