Ankara-Kars arası sefer yapan Doğu Ekspresinin fiyatları binlerce lira oldu! İndirim çağrısı geldi

On yıllardır devam eden fakat son yıllarda yolculuk esnasında yaşattığı deneyim nedeniyle bir turizm kapısı haline dönüşen Doğu Ekspresi ile ilgili önemli bi gelişme yaşandı. CHP Kars Milletvekili İnan Aygün Alp yetkililere bilet fiyatlarında indirim yapılması gerektiğini söyledi.

Ankara'dan Kars'a gidip gelen ve bir çok şehirde de durakları olmasından dolayı ulaşımın zor sağlandığı bölgelerde vatandaşların için önemli bir ulaşım aracı olan Doğu Ekspresi gündemden düşmüyor.

CHP KARS MİLLETVEKİLİ KAMERALAR KARŞISINA GEÇTİ

Vatandaşların turizm amaçlı tercih ettiği ve yoğun ilgi gösterdiği tren seferinde ihtiyacı olduğu fakat bilet fiyatlarının pahalılığı gibi sorunlardan dolayı vatandaşların mağdur olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Kars Milletvekili İnan Aygün Alp sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Yayınladığı videolu mesajda Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Karaurgan köyündeki vatandaşlar ile yetkililere seslenen Milletvekili Alp “Karaurgan halkının tren ulaşımı maalesef kesilmiş durumda. Çünkü artık eskisi gibi içerden bilet alamıyorlar ancak internet yoluyla bilet alabiliyorlar. Burada çok ciddi bir internet sorunu var. Özellikle yaşlı vatandaşlarımızın internete erişimi çok zor” diyerek bölge sakinlerinin yaşadığı mağduriyetten bahsetti.

“BİLET FİYATLARI 25 BİN LİRAYA ULAŞTI”

Bir başka sorun olarak bilet fiyatlarının çok yüksek olduğunu ve bununla ilgili bir düzenleme yapılmasını talep eden İnan Aygün Alp “Gidiş-geliş bilet fiyatları 25 bin liraya ulaştı. Artık ne öğrencilerimiz ne yaşlılarımız ne emeklilerimiz Doğu seferinden mahrum kaldılar. Bilet fiyatlarının muhakkak eskisi gibi ulaşılabilir bir düzeye getirilmesini, Karaurgan için de biletlerin tren içerisinden satın alınmasını talep ediyoruz” dedi.

Önümüzdeki günlerde başta bölge halkının bilete ulaşma ve satın alma sorunları konusunda nasıl adımlar atılacağı merak ediliyor. Ulaştırma Bakanlığı da Doğu Ekspresine alternatif olacak yeni tren hatlarının duyurusunu yapmıştı.