Ankara Kent Konseyi’nden yerel seçimleri kazanmış belediye başkanlarına ziyaret

Ankara Kent Konseyi, yerel seçimlerde başarı gösteren üç ilçenin belediye başkanlarını makamlarında ziyaret etti. Konsey başkanlara yeni dönemdeki çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Ankara Kent Konseyi’nden yerel seçimleri kazanmış belediye başkanlarına ziyaret

Halil İbrahim Yılmaz’ın başkanı olduğu Ankara Kent Konseyi (AKK), beraberindeki yürütme kurulu üyeleri, çalışma grubu sözcüleri ve meclis başkanları ile birlikte Çankaya, Pursaklar ve Polatlı’nın belediye başkanlarına makamlarında ziyarette bulundu.

Yılmaz, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ve Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin’i, 31 Mart Yerel seçimlerinde gösterdikleri başarıdan ötürü tebrik etti.

“ÇANKAYA’DA NE BAŞARABİLİRSEK ANKARA İÇİN DE AYNI KATKI”

AKK’nin Çankaya Belediyesi’ne yapılan ziyarette, belediye başkanı Hüseyin Can Güner, belediyenin gelecek dönemde yapacağı çalışmalar ve vizyonuna dair bilgi verdi. Güner şunları söyledi:

“Kent Konseyi en çok katkıyı verecek kurumların başında geliyor. Çankaya sadece Çankaya değil aynı zamanda Ankara. Burada birlikte ne başarabilirsek Ankara için aynı katkıyı sağlamış olacağız. Bu katkıyı nasıl geliştirebilirsek Ankara da o kadar gelişecek. Hepimizin ortak amacı yaşadığımız kente hem vefamızı göstermek hem de kentimizi daha da güzelleştirmek, bu anlamda da üzerimize düşen görevi yapacağız”

‘‘POLATLI’DAKİ LOKOMOTİF BAŞARI”

Ankara Kent Konseyi’nin son 5 yılda yapmış olduğu çalışmalar ile kendinden söz ettirdiğine dikkat çeken Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, ‘‘Son 5 yılda Ankara Kent Konseyi çalışmalarıyla hissettirdi kendini ben bunu söylüyorum, arkadaşlarımın eşliğinde tüm çalışmaları takip ettim çok güzel işlere imza attınız, büyük heyecanla çalıştınız ve lokomotif olarak başarılı oldunuz’’ şeklinde konuştu.

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, yeni dönemde Polatlı Belediyesi kültür sanat, sokak hayvanları ve tarım konularında iş birliği yapmak istediklerine vurguda bulundu.

ESENBOĞA HAVALİMANI’NA PURSAKLAR’DAN GEÇEREK ULAŞILABİLİYOR

AKK’nin Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin’e gerçekleştirdiği ziyarette ise ilçenin Protokol Yolu üzerinde olması nedeniyle önemli bir potansiyele sahip olduğuna işaret edilerek “Tüm Ankaralılar Pursaklar’dan geçerek Esenboğa Havalimanı’na ulaşabiliyor. Dolayısıyla burası çok ciddi bir vitrin ve vizyon. Geliştirilecek projelerde bunu değerlendirmek tüm kente önemli katkıda bulanabilecek bir içerik taşıyor” ifadeleri kullanıldı.

SONRAKİ HABER