ANASAYFA Ankara Ankara kira fiyatları 3 katına çıktı kiracılar isyan etti! Yeni düzenleme gelecek mi?

Ankara kira fiyatları 3 katına çıktı kiracılar isyan etti! Yeni düzenleme gelecek mi?

Kira fiyatları İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere artmaya devam ediyor. Bunun ile birlikte kiralara yüzde 25 dışında yeni bir düzenlemenin gelip gelmeyeceği ise merak ediliyor.
yazar
Haber Merkezi
Ankara kira fiyatları 3 katına çıktı kiracılar isyan etti! Yeni düzenleme gelecek mi?

Kira fiyatları 3 büyük şehirde artmaya devam ediyor. Bunun ile birlikte kira fiyatları Ankara'da rekor seviyeye ulaştı. Özellikle asgari ücretin artmasının ardından kiralarda ciddi oranda bir artış meydana geldi. Peki ama asgari ücretin ardından kiralarda yüzde kaç oranında bir artış yaşandı?

ANKARA'DA ASGARİ ÜCRET SONRASI KİRA FİYATLARI

Asgari ücretin 11 bin 402 olmasının ardından kira fiyatları üçe katlandı. Asgari ücret 8 bin 506 olduğu sıra muhit farkı olsa dahi ev kiraları Ankara'da kiralar 10 bin ila 15 bin arasında seyrediyordu. Bunun ile birlikte asgari ücrete ara zammın yapılmasının ardından ise kira fiyatları 15 bin ila 25 bin arasında seyrediyor. Kira fiyatlarının artması kiralık ev arayanlar için adeta çile oldu. Peki ama yeni düzenleme gelecek mi? Sistem nasıl işleyecek? Kiralık ev arayan vatandaşlar bu sorulara cevap arıyor.

kira2.jpg

Ankaralılar burada buluşuyor TIKLA INSTAGRAM TAKİP ET

YÜZDE 25 SINIRI!

Kira artırım sınırı yüzde 25 ile sınırlandırıldı. Fakat birçok vatandaş ev kiralarının asgari ücretten fazla olmasından dolayı şikayetçi. Bu durumun biran önce ele alınması gerektiğini söylüyor.

kiraa3.jpg

Yüzde 25 sınırı sadece kiracı olarak bir evde oturan vatandaşları kapsıyor. Birçok vatandaş ise bu yasanın daha da geliştirilmesini istiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2023 YKS sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı! YKS sonuç sorgulama ekranı

2023 YKS sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı! YKS sonuç sorgulama ekranı