Ankara Kızılcahamam'da Leylek Apartmanı sevinci yaşanıyor

Ankara sadece insanlar değil, canlılar dünyasında da bulunduğu coğrafyada önemli bir şehir olarak göze çarpıyor. Göç eden hayvanların yol istikameti üzerinde bulunan Kızılcahamam'da son günlerde leylekler adından söz ettiriyor.

Ankara Kızılcahamam'da Leylek Apartmanı sevinci yaşanıyor

Mevsimler arası geçiş hayvanlar dünyasında da etkisinden söz ettiriyor. Binlerce kilometrelik yolları kanat çırparak gelen leylekler Kızılcahamam'a ulaşıp büyük bir süre zarfınca burada ikamet ediyor.

Zaman ilçesinde Kızılcahamam halkı tarafından da sevilen ve bir sembol olarak görülen göç etmiş leylekler ilçeye gelmeye başladı. Kızılcahamam'da leyleklerin gelişi nedeniyle onların daha rahat etmesi için bir iş adamı tarafından yaptırılan leylek apartmanı bu senede misafirlerini ağırlıyor.

"DÜŞÜNENİN AKLINA SAĞLIK"

Yol boyunca direklerin tepelerindeki yuvalarda aileleri ile beraber kalan leylekler ilçe halkı tarafından benimsendiği kadar başka yerlerden gelen hayvan severlerinde ilgi ve alakasını cezbediyor. Kızılcahamam'dan geçerken leylekleri gördüğünü ve ilgisini çektiğini ifade eden bir vatandaş "Çok güzel olmuş. Düşünenin aklına, cebine sağlık. Herkesin böyle düşünmesi lazım. Her ilçede böyle duyarlı, düşünceli insanlar olmalı" diyerek düşüncesini ifade etti.

YAZ BOYU KIZILCAHAMAM'DA KALIYORLAR

Leylek Apartmanının misafirlerinin yaz aylarını burada geçirmesi ve Sonbahar aylarında yeniden yola çıkması bekleniyor. Zorlu yolculuğa rağmen gidecekleri rotaya ulaşmaları ile hayranlık uyandıran leyleklerin gelmesi Kızılcahamam'daki vatandaşlar tarafından her sene sevindiren bir gelişme olarak nitelendiriliyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER