ANASAYFA Ankara Ankara Mamak'ta gıda operasyonu! Tonlarca bozuk ürün son anda yakalandı

Ankara Mamak'ta gıda operasyonu! Tonlarca bozuk ürün son anda yakalandı

Ankara'da insan sağlığını tehdit edecek bozuk ve küflenmiş ürünlerin olduğu bir yere operasyon düzenlendiği bildirildi. Operasyonda çıkan sonuçlar görenleri hayrete düşürdü.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara Mamak'ta gıda operasyonu! Tonlarca bozuk ürün son anda yakalandı

Son dönemde ülkenin farklı noktalarından gelen uygun olmayan gıdaları piyasaya sürme çalışmaları engellenmeye devam ediyor. Ele geçirilen tonlarca gıda, durumun ciddiyetinin nasıl boyutlara vardığını gösteriyor.

EKİPLER UYGUNSUZ GIDALARI ELE GEÇİRDİ

Mamak'ta emniyet ekipleri kendilerine gelen ihbar doğrultusunda harekete geçti. Söz konusu ihbarda ilçede bulunan bir işletmede piyasaya sürülmeye elverişli olmayan gıdaların bulunduğu ifade edildi. Bu ihbarı değerlendiren ve bahsedilen noktaya operasyon düzenleyen Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri devasa bir sonuç ortaya çıkardı.

Edilen bilgiye göre yaklaşık 9 ton uygunsuz gıdanın yakalandığı bildirildi. Söz konusu işletmede 6 bin 889 kilogram kaşar peyniri, bin 575 kilogram bitkisel margarin ve 257 kilogram sucuk gibi ürünlerin ele geçirildiği ve toplam 9 ton olan bu ürünlerin ekipler tarafından imha edildiği açıklandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Operasyon sonrasında bu gıdaların kim ya da kimler tarafından piyasaya sürülmek istendiğini net bir şekilde aydınlatmak adına soruşturma başlatıldı. Ankara'da yaşanan bu olumsuz görüntü gıda konusunda yapılan çalışmaların gerekliliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Başta Ticaret Bakanlığı olmak üzere yurt genelinde yerel ve ulusal anlamda denetimler sürüyor. İşletmelere ve sattıkları ürünlere dair yapılan denetimlere ek olarak vatandaşlardan da gördükleri uygunsuzlukları anında bildirmeleri isteniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MEB yeni müfredat ne zaman açıklanacak? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müfredat değişikliği ne zaman yapılacak?

MEB yeni müfredat ne zaman açıklanacak? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müfredat değişikliği ne zaman yapılacak?