Ankara Mamak'ta yaşanan yasaklı madde cinayetinde yeni gelişme

Ankara'nın Mamak ilçesinde geçtiğimiz yıl bir parkta yasaklı madde satan kişileri uyaran şahsın öldürülmesi ile ilgili tutuklanan zanlılara istenen ceza belli oldu. Söz konusu isimlerin tamamına müebbet hapis cezası istendi.

Ankara Mamak'ta yaşanan yasaklı madde cinayetinde yeni gelişme

Söz konusu cinayet geçen yılın son aylarında Ankara'nın Mamak ilçesinde gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre cinayete kurban giden D.K arkadaşları ile otururken yasaklı madde satışı yapıldığına tanık oldu. Yasaklı madde satan kişilerin yanına gidip onları polise söyleyeceğini diyen D.K araç içindeki kişilerden 3 tanesi tarafından darp edildi. Darp eden kişilerden birisi geri döndü ve darp edilen D.K'yı silahla vurup öldürdü.

7 KİŞİYE MÜEBBET HAPİS CEZASI TALEBİ

Yaşanılan bu cinayetin ardından olayla ilgisi tespit edilen kişiler ve parkta yasaklı madde satan kişi tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Savcılığı yaşanılan olay ile ilgili iddianamesini tamamladı. Hazırlanan iddianamede 7 kişi hakkında müebbet hapis cezası istendi.

Silahla D.K'yı katleden şahıs savunma yapmadı ve susma hakkını kullandı. Avukatı ise şahsı “Müvekkilin öldürme kastı olsaydı silahında bulunan kurşunların hepsini sıkardı ve kavgayı ayırmaya çalışmazdı” diyerek savundu. Hazırlanan iddianame kabul edildi. 23 yaşında hayatını kaybeden şahsın arkadaşı ve ailesi yaşanılan olay sonrası büyük üzüntü yaşamış ve söz konusu suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etmişti. Ailesi adına ablası tarafından o dönem yapılan açıklamada “Evimizin tek oğlu, kardeşim Doğukan'ımız mahallede uyuşturucu satan çete tarafından acımasızca katledildi. Onu kara toprağa verdiğimizde biz de öldük. Onunla birlikte geleceğe olan inancımızı kaybettik” denilerek yaşadıkları acıdan bahsedilmişti.

SONRAKİ HABER