Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda FETÖ terför örgütüne yönelik bir operasyon yapıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün verdiği bilgilere göre Askeri Liselere Giriş Sınavı (ALS) sorularının Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca sızdırılmasına ilişkin soruşturma kapsamında Ankara merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Bu operasyonda 7 şüpheli yakalandı.
İddiaya göre FETÖ terör örgütü 2014 yılı ALS sorularına yazılı sınav öncesinde erişerek, bu soruları örgüt mensuplarına dağıttı. Sınavda bu şekilde usulsüzlük yapıldı ve buna dair tespitte bulunuldu. Bunun üzerine sorumlu oldukları belirlenen şüpheliler hakkında işlem yapıldı.
7 KİŞİ YAKALANDI
Askeri Liselere Giriş Sınavı (ALS) sorularının Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca sızdırılmasına ilişkin soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 7 kişi yakalandı.
![]()
2014 YILINA DAYANIYOR
Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, FETÖ terör örgütünün 2014 yılı ALS sorularına yazılı sınav öncesinde erişerek, örgüt mensuplarına dağıttıkları ve sınavda usulsüzlük gerçekleştirdikleri tespit edildi.
Ankara merkezli olarak 4 ilde eş zamanlı olarak ilgili ekiplerce operasyon düzenlendi. 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındılar. Şahısların işlemlerinin tamamlanmasının ardından adalet önüne çıkarılmaları bekleniyor.