Ankara mitinginden hükümete çağrı: Eğitime, emekliye, çalışana bütçe!

Ankara'da düzenlenen Geçinemiyoruz Mitingi ülkenin dört bir yanından gelen sendikalar ile son derece büyük bir kalabalığa ulaştı. 2025 yılı emekli maaşı, memur aylığı ve asgari ücret zammı için meydandan yüksek zam talebi haykırıldı.

Ankara mitinginden hükümete çağrı: Eğitime, emekliye, çalışana bütçe!

Atatürk Kültür Merkezi önünde belirlenen yürüyüş noktasında başlayan Geçinemiyoruz Mitingi son derece büyük bir kalabalığa ulaştı. 2025 yılı bütçe görüşmeleri kapsamında toplanan kalabalık bütçeden büyük payın eğitim, sağlık, emekliler ve çalışanlar için ayrılmasını talep ederek seslerini hükümete duyurmaya çalıştılar. Geçinemiyoruz Mitingi ile, 2025 yılı maaş zamları için yüksek zam talebi dile getirilirken bütçeden hak edilen payı alamamaktan şikayetçi oldular.

KESK BÜTÇEYE TEPKİ GÖSTERDİ: KİRA 25 BİN MAAŞ 12.500 TL!

Mitingde konuşan KESK Eş Genel Başkanı Ahmet Karagöz, “Bu bozuk düzende çalışanların güvenceleri yok. Sağlıkta dönüşüm altında yürüttükleri rant politikaları bizi öldürüyor. Yeni doğan çocukları öldürüyor. Sağlıkta şiddetin zeminini yaratıyor. Ataması yapılamayan öğretmenler, asgarinin altında çalıştırılan özel öğretmenler köleleştiriliyor” dedi. Karagöz, “Başta Ankara, İzmir, İstanbul olmak üzere bu büyük kentlerde emekliler nasıl 12 bin 500 lira ile geçinecekler. Bu kentlerde kiralar 25 bin lira. Siyasal iktidar kendi siyasal politikalarını destekleyecek bir bütçeyi dayatıyor. Biz bunu kabul etmiyoruz” diye konuştu.

Ankara mitinginden hükümete çağrı: Eğitime, emekliye, çalışana bütçe!

Ankara Tandoğan meydanında toplanan kalabalık sık sık sloganlar atarken özellikle de meydanda toplanan emeklilerin kalabalığı dikkat çekti. Tüm Emekliler Sendikası düzenlenen eyleme büyük katkı sağlarken Ankara son yılların en kalabalık eylemlerinden birini daha ev sahipliği yapmış oldu.

Kaynak: Gülcan ÖZER
SONRAKİ HABER