Ankara Polatlı'da bir kişi yanlışlıkla 60 dönümlük alanı yaktı!

Türkiye ve Ankara peş peşe yangın haberleri ile sarsılmaya devam ediyor. Evlerde ve boş arazilerde çıkan yangınlar geride büyük bir alanı küle dönmüş halde bırakıyor.

Bir çok çıkan yangının çıkış nedeni ilk anda belirlenemezken son gelen yangın haberi ise görenlere pes dedirtti. Polatlı'da çıkan yangında 60 dönümlük bir arazi yandı.

Söndürülürken yangının çıkış nedeni olarak bir vatandaşın gördüğü yılanı etkisiz hale getirmesi niyetiyle kuru otları yakması gösterildi.

DEVASA ALAN KÜL OLDU

Edinilen bilgiye göre bir vatandaş hobi bahçesinde bir yılan görüyor ve bundan dolayı kuru otları ateşe veriyor. Kısa zamanda yayılan ve şahsın kontrolünden çıkan yangın buğday ve arpa ekili geniş bir alanı küle çeviriyor.

İhbar üzerine ekipler gelip Polatlı'nın Beyceğiz mahallesinde etkisini gösteren yangını söndürdü. Olay sonrasında tarlası yanan bir vatandaşta olayı nasıl haber aldığından bahsetti.

"BİRİ YILAN GÖRDÜĞÜ İÇİN YAKMIŞ"

Mağdur şahıs "Tarlam yanarken ben orada yoktum. Hobi bahçesinde biri yılan gördüğü için kuru otları yakmış. Haber geldi. Tarlamın yandığını söylediler. Benim tarla yandı sonra buğday tarlasına sıçradı. Yaklaşık 55 dönümlük arazi kül oldu. Hobi bahçeleri ve tarlalara zarar veriyor" diyerek olaya dair bilgisini aktardı.

Yangının büyük bir alanı etkilemesi ve başka insanların mağdur olması soruşturma açılmasını beraberinde getirdi. Ekiplerin yangını başlatan şahısa gerekli cezayı vermesi bekleniyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER