Ankara Sincan'da sel sonrası yaralar sarılmaya devam ediliyor

Şehrin yaşadığı son yağmurların vurduğu en büyük ilçe Sincan olmuştu. Yağmurların geride kalması ve sıcaklıkların yeniden etkisini göstermesi temizleme çalışmalarına hız kazandırdı.

Ankara Sincan'da sel sonrası yaralar sarılmaya devam ediliyor

Şehirde yaşanan ve son yıllara damga vuran yağışlar sonrasında bir çok apartmanda hasar meydana gelmişti. Özellikle zemin katlarda yaşayan insanlar ve iş yerleri en mağdur olan kesim olmuştu. Bu olaylardan sonrasında ise ABB ekipleri zarar gören ev ve binalarda su tahliye işlemlerini sürdürdü.

"BİNANIN BODRUMU DOLDU"

Sel baskınlarının kendilerine yaşattığı ile ilgili konuşan vatandaşlar kendilerine yardım edilmesini istediklerini getirdi. Bir mağdur "Binanın bodrumu doldu, bodrumdan sonra su dairelere su girdi. En son birileri devreye girdi, itfaiye gelip bizi balkondan aldı ve oğlumun evine gittik. Orada dinlendikten sonra da eve geri geldik. O saatten beri de evin temizliğiyle uğraşıyoruz. Hala daha bitmedi" dedi.

Ankara Sincan'da sel sonrası yaralar sarılmaya devam ediliyor

Gökçek Mahallesinde yaşananlar ve Sincan'da Ayaş yolunun ulaşıma kapanması yaşanan sıkıntının ne boyutta olduğunu gözler önüne sermişti. Araçların ve içinde bulunan insanların ekiplerin yoğun çabası sonrasında bulundukları yerden çıkmaları sağlanmış, yol çalışmaların ardından yeniden trafiğe açılmıştı.

Ankara Sincan'da sel sonrası yaralar sarılmaya devam ediliyor - Resim : 2

BAŞKENTİN ZOR ANLARI

Sincan ilçesine ek olarak Ankara'nın farklı noktalarında da benzer görüntüler görülmüştü. Ankara'da büyükşehir ve ilçe yönetimlerinin ilerleyen yıllarda bu manzaraların tekrar yaşanmaması adına atacakları adımlar merakla takip ediliyor. Vatandaşlar sorunlarının kısa sürede giderilmesini talep etmeye devam ediyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER