Ankara Sincan'da sınava geç kalan öğrenci kilitlenen okul kapısından atlayarak çıktı

YKS'nin ilk oturumu olan TYT'de her sene olduğu gibi bu sene de geç kalma olayları basına konu oldu. Ankara'nın Sincan ilçesinde sınava geç kalan öğrencinin kilitlenen okul kapısından atlayarak çıkması cep telefonu kameralarına yansıdı.

Her sene Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) milyonlarca öğrenci katılım sağlıyor. Toplam üç oturumda gerçekleşecek olan YKS'de ilk oturum olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) tamamlandı. Sınavın sona ermesi ile beraber geç kalan adayların görüntüleri de basına yansımaya başladı.

Ankara'da binlerce adayın katılım sağladığı TYT, 8 Haziran Cumartesi günü saat 10.15'te başladı ve 13:00'te tamamlandı. Sınavdan en erken 12:15 ile en geç 12:45 arasında çıkma hakkına sahip olan adayların sınav binalarına en geç saat 10.00'da girmeleri gerekirken bazı adaylar da bir dakika ile sınava gecikti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da sınava geciken adayların hikayeleri gündem olurken bir görüntü de Ankara'da geldi.

SINAVA GEÇ KALDI, KİLİTLENEN OKUL KAPISINDAN ATLAYARAK ÇIKTI

Ankara'nın Sincan ilçesinde YKS'ye 30 saniye geç kaldığı iddia edilen bir aday sınava alınmadı. Kapısı kilitlenen okulun bahçesinde mahsur kalan aday, kilitli kapıdan atlayarak dışarıya çıktı. O anlar okul kapısının önünde bulunan bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER