ANASAYFA Ankara Ankara - Sivas YHT hattı 1. yılını kutluyor!

Ankara - Sivas YHT hattı 1. yılını kutluyor!

Türkiye'nin hızlı tren ağını büyütmeye devam ediyor. Oluşturulan rotalara zaman içinde yeni duraklar ekleniyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara - Sivas YHT hattı 1. yılını kutluyor!

Ankara ülkenin merkezinde ve başkent olmasından dolayı hızlı tren rotalarının başlama noktası olarak belirleniyor. Geliştirilen ağ ile insanlar hızlı bir şekilde şehirler arasında konforlu ulaşım imkanına sahip oluyor.

 1 YIL GERİDE BIRAKILDI

Bu kapsamda son olarak geçtiğimiz yıl 26 Nisan tarihinde Ankara'dan Sivas'a giden hızlı tren hattı vatandaşların kullanımına sunulmuştu. Bu hattın hizmete alınması, güzergah üzerinde bulunan Kırıkkale ve Yozgat şehirleri tarafından da memnuniyet ile karşılanmıştı. Aradan geçen 1 yıl sonrasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bir paylaşımda bulundu.

Bakan Uraloğlu yaptığı paylaşımda Ankara - Sivas YHT hattının 1. yılını kutladı ve  "405 km hat uzunluğu 8 istasyonu ile  Ankara’dan Sivas’a ulaşım 12 saatten 2 saate indi. Hat ile 1️ yılda 1️ milyon kişi seyahat etti” dedi. 

VATANDAŞLAR YENİ ROTALARIN AÇILMASINI İSTİYOR

Yapılan bu hizmetin önemli olduğunu vurgulayan vatandaşlar hızlı tren ile gitmek istedikleri şehirler hakkında yetkililere çağrıda bulunuyor. Çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Ankara ile İzmir arasını da hızlı tren ile bağlayacaklarını belirtiliyor. Yarısından fazlasının bitirildiği ve halen devam eden çalışmalar sona erdiğinde Ankara - İzmir arasının 3.5 saat olması bekleniyor

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2024 KPSS Lisans, Ön Lisans, Ortaöğretim, DHBT başvuru tarihi ne zaman, ücreti ne kadar?

2024 KPSS Lisans, Ön Lisans, Ortaöğretim, DHBT başvuru tarihi ne zaman, ücreti ne kadar?