Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Akçam açıkladı! Ucuza konut ararken birikiminizden olmayın - Türkiye'de konut satış ve kira fiyatlarındaki yükselişler devam ediyor. Konut fiyatlarındaki artışlar vatandaşların cebini zorlamaya devam ederken alternatif satışlar da incelenmeye devam ediyor.
Ankaralılar buradaTIKLA TAKİP ET
Gayrimenkul sektöründe fahiş fiyatlar nedeniyle vatandaşlar yeni arayışlara yönelirkenAnkara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam’dan dikkati çeken bir uyarı geldi.
Ankara'ya tramvay sürprizi! Başkentin yollarına yaraşır tramvay hattı şimdiden heyecan yarattı
ATEM BAŞKANI AKÇAM'DAN AÇIKLAMA
ATEM Başkanı Akçam, başta Ankara olmak üzere özellikle büyük şehirlerde arsa sahibi olan insanların müteahhit firmalarla anlaşarak arsa payı karşılığı ev sahibi olmaya çalıştıklarını ifade etti.
Daha ucuza konut sahibi olma arayışlarının arttığı bu ortamda risklere de dikkat çeken ATEM Başkanı Akçam yaptığı açıklamada, “Arsa payı karşılığı ev sahibi olmak isteyenler açısından karşılaşa bilecekleri birçok riskle karşı dikkatlerini çekmek istiyorum. Özellikle kiraların ve konut fiyatlarının gün geçtikçe artması sonucu ev sahibi olmak ya da yatırım yapmak isteyen kişiler bugünlerde gözlerini arsa payı karşılığı inşaat sözleşmelerine çevirdi.'' ifadelerine yer verdi.
YENİ TEDBİRLERE İHTAÇ OLDUĞUNU BELİRTTİ
''Ucuz konut arayışında birçok vatandaşımızın öncelikle arsa tedarik ederek arayışa girdiklerini biliyoruz. Ancak çeşitli firmalarla inşaat sözleşmesi yapanların karşılaştığı şikayetlerde de artış var.'' diyen ATEM Başkanı Akçam, özellikle büyük şehirlerde arsa sahibi olan pek çok kişinin çeşitli müteahhit firmalarla anlaşarak arsa payı karşılığı inşaat sözleşmeleriyle ev sahibi olmaya çalıştıklarını belirtti. Bu konunun hem çok riskli hem de çok dikkat edilmesi gerektiren bir konu olduğuna dikkati çeken ATEM Başkanı Akçam, ''Arsa tedariki ile birleşerek konut sahibi olmak isteyen vatandaşların bu haklı talebinin istismar edilmesinin ve ellerindeki birikimlerin de heba olmaması için mutlaka acilen yeni tedbirlere ihtiyaç bulunuyor. Vatandaşlarımız kat karşılığı inşaat sözleşmesini hukuki destek almadan asla imzalamamalıdır. Arsa sahipleri, ucun konut hayali kurarken tam olarak hangi risklere evet dediklerinin de farkında olmalıdır.” diyerek sözlerini sonlandırdı.