ANASAYFA Ankara Ankara Üniversitesi Alper Gezeravcı'nın adını üniversite yerleşkesine verdiğini açıkladı

Ankara Üniversitesi Alper Gezeravcı'nın adını üniversite yerleşkesine verdiğini açıkladı

Türkiye'nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı onurlandırıldı. Gezeravcı'nın adı Ankara'da yaşayacak.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara Üniversitesi Alper Gezeravcı'nın adını üniversite yerleşkesine verdiğini açıkladı

İnsanlığın en büyük projelerinden olan uzay çalışmalarında bende varım diyen Türkiye uzun bir süredir bir Türk vatandaşını uzaya göndermek için çalışmalar yürütüyordu.

Cumhuriyetin ikinci yüzyılına önemli bir proje ile giren Türkiye, İlk Türk astronotu Alper Gezeravcı'yı Uluslararası Uzay İstasyonuna göndermişti. Ülke için uzay çalışmalarında yeni bir seviye anlamına gelen bu hamle toplumun her kesiminden destek görmüştü.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ'NDEN ALPER GEZERAVCI HAMLESİ

Uzaydaki çalışmalarını tamamlayan ve başarı ile dünyaya dönen Gezeravcı ülkemize geldiği andan itibaren uzaydaki bilgi ve birikimlerini aktarmaya başlamıştı. Gençlere hayallerine sımsıkı bağlanmayı vurgulayan Gezeravcı'nın son durağı Ankara olmuştu.

Ankara Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte gençler ile bir araya gelen Alper Gezeravcı üniversite yönetimi tarafından onurlandırıldı. Ankara Üniversitesi senatosu tarafından alınan karar ile Gezeravcı'nın adının bir yerleşkeye verildiği duyuruldu.

İSMİ ANKARA'DA YAŞAYACAK

Konu ile ilgili konuşan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar “Ankara’daki tek astronomi ve uzay bilimleri bölümü bizde. Bizim Kreiken Rasathanemiz var. 1950’li yıllarda temeli atılmış Kreiken isimli Hollandalı bir uzay bilimci tarafından. O yerleşkemizde Kreiken Rasathanesi ifadesini şükran nişanesi olarak koruyup yerleşkeye Alper Gezeravcı Astronomi ve Uzay Bilimleri Yerleşkesi adını verdik ve hakikaten senatomuzdan oy birliği ile geçti. Oraya da Alper Gezeravcı kardeşimizin ismi çok yakıştı, hayırlı olsun” dedi.

Alper Gezeravcı ise bu gelişmeden çok mutlu olduğunu ifade ederek üniversite yönetimine teşekkür etti. Gezeravcı'nın ülkeyi gezmesine devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Arefe günü tatil mi, yarım gün mü, oruç tutulur mu?

Arefe günü tatil mi, yarım gün mü, oruç tutulur mu?