Ankara Valiliği bazı araçlara yola çıkma kısıtlaması getirdi

Yaklaşan bayram tatili öncesi yollarda beklenen yoğunluk için hazırlıklar sürüyor. Vatandaşların seyahatlerini rahat bir şekilde yapabilmesi ve araçların zor anlar yaşamaması için yeni bir hasar kararı alındı.

Ankara Valiliği bazı araçlara yola çıkma kısıtlaması getirdi

Ankara Valiliği tarafından yayınlanan yeni duyuruda bayram dönemine geçiş ile okulların tatil olmasının aynı döneme denk gelmesinden dolayı bir araç kısıtlaması getirildiği ifade edildi.

YASAĞI GEREKÇESİ BELLİ OLDU

Bu yasağın sadece ağır tonajlı araçları kapsayacağı ve 16 Haziran Pazar sabahı sona ereceği öğrenildi. Alınan karar doğrultusunda Ankara'da ağır tonajlı araçların 14 Haziran Cuma günü saat 06.00'dan 16 Haziran Pazar günü 05.00'e kadar D-750 ile Anadolu Otoyolundan Gerede istikametine, D-200'den Kırıkkale istikametine seyirlerine izin verilmeyecek.

Ankara Valiliği bayramlar ve özel tatil dönemlerinde bu tarz kararlar alıyor. Geçici olarak bu araç grubuna gelen kısıtlamalar ile büyük hacimli araçların trafikte normal binek araçlara zor anlar yaşatması hedefleniyor.

YOLA ÇIKACAKLAR DİKKAT

Okulların bugün tatil edilecek olması ve Pazar gününün Kurban bayramının ilk günün olması yollarda aşırı bir yoğunluk beklenmesine davetiye açtı. Bu nedenle kurumsal olarak yollarda sorun olmaması adına gerekli önlemleri alan resmi kurumlardan bireysel önleme vurgu açıklaması gelmeye devam ediyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER