Ankara Valiliği kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısında bulundu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Ankara için yapılan yağış uyarılarının ardından bu kez Ankara Valiliğinden bir açıklama geldi. Ankara Valiliği kentte kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısında bulundu.

Ankara Valiliği kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısında bulundu!

Ülkemizde meteorolojik veriler yakından takip edilirken uzmanların yaptığı uyarıların da dikkate alınması gerekiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) güncel hava durumu verilerini yayımlamaya devam ederken Ankara'da bugün sağanak yağış beklendiği bildirilmişti.

MGM tarafından yayımlanan verilerde Ankara'da sağanak yağış beklendiği bilgisine yer verilirken Ankara Valiliği de vatandaşları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı son dakika olarak uyardı. MGM tarafından yapılan açıklamada sağanak uyarısı yapılan iller arasında Ankara'nın da yer almasının hemen ardından Ankara Valiliğinden bir son dakika açıklaması geldi. Kentte kuvvetli rüzgar ve yağışın hakim olacağı bildirildi.

ANKARA VALİLİĞİNDEN RÜZGAR VE YAĞIŞ UYARISI

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada ‘’METEOROLOJİK UYARI KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINAYA DİKKAT!'' ifadeleri yer aldı.

Ankara Valiliği kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısında bulundu!

Uyarı metninin devamında ‘’Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; 05.03.2024 Salı günü rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden; Ankara il genelinde kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar ile soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.

BAŞLAMA ZAMANI Tarih: 05.03.2024 Saat: 15.00

BİTİŞ ZAMANI Tarih: 05.03.2024 Saat: 21.00'' ifadeleri yer aldı.

Ankara Valiliği kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısında bulundu! - Resim : 2

Buna göre Ankara'da 5 Mart Salı günü saat 15.00 ile 21.00 arasında rüzgar nedeniyle yaşanabilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar ile soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi olaylarına karşı dikkatli olunması istendi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER