ANASAYFA Ankara Ankara Valiliği şehir için bir kez daha fırtına uyarısı verdi!

Ankara Valiliği şehir için bir kez daha fırtına uyarısı verdi!

Ankara'da geçtiğimiz günlerde yaşanan olumsuz hava koşulları ülke gündemine oturmuş, çok sayıda ev ve araçta hasar meydana gelmişti. Yaşanan bu durumun ardından Ankara Valiliği bir kez daha uyarı açıklaması yayınladı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara Valiliği şehir için bir kez daha fırtına uyarısı verdi!

Başkent Ankara ülke geneline oturan bir yağış ve fırtına ile baş başa kalmış, yaşanan durumda uçan çatılar araçlara zarar vermişti. Toz bulutunun kasvetli bir şekilde şehrin üstüne çöktüğü o günde bir çok yerden benzer görüntüler gelmişti.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Ankara'da o günün üstünden sadece bir kaç gün geçmesinin ardından bir kez daha benzer bir durum yaşanacağı yönünde tahminde bulunuldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlerin ardından Ankara Valiliği insanların erkenden tedbir alması adına bir uyarı paylaşımı yaptı. Konu ile ilgili yapılan açıklama ise şu şekilde oldu;

“Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; 24.04.2024 Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren ilimiz genelinde; güney ve güneybatıdan kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat, kısa süreli 70-80km/saat) beklendiğinden, fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması, iç kesimlerde toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kamuoyunun bilgisine sunulur”

GÜN BOYU SÜRMESİ BEKLENİYOR

Yapılan tahminler sonrasında Ankara'da söz konusu olumsuz hava koşullarını öğle saatlerinden başlayıp akşam saat 19:00 civarına kadar sürmesinin beklendiği aktarılmış oldu. Bir kaç gün öncesinde olumsuz pek çok olay yaşayan vatandaşların bu sefer daha hazırlıklı olması çağrısı yapıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan 23 Nisan'da koltuğunu şehit kızına devretti

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan 23 Nisan'da koltuğunu şehit kızına devretti