Ankara Valiliği şehir için gök gürültülü sağanak uyarısı yaptı!

Başkent'te günlerdir tahmin verileri paylaşılan yağmurlar başladı. İlerleyen saatlerde durumun daha kötüleşme ihtimaline karşı valilikten açıklama geldi.

Ankara Valiliği şehir için gök gürültülü sağanak uyarısı yaptı!

Ankaralıları son aylarda en çok rahatsız eden gelişmelerden birisi devlet kurumlarının yayınladığı uyarı paylaşımı olmuştu. Olumsuz hava durumlarına karşı yapılan her uyarı ardında ağır hasarlar bırakan yağışların habercisi olmuştu.

ANKARA İÇİN YAĞMUR UYARISI

Yağmurlu günlerden sonra sıcak havaların etkisinde kalan Ankara halkına acaba yağmurlar geri mi geliyor dedirten bir paylaşım geldi. Ankara Valiliği yaptığı açıklamada Ankara'nın kuzey ve batısında gök gürültülü yağışlar olabileceği ifade edildi.

Ankara Valiliği şehir için gök gürültülü sağanak uyarısı yaptı!

Söz konusu paylaşımda şu ifadelere yer verildi;

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; gök gürültülü sağanak yağışların, Ankara'nın kuzey ve batısında akşam saatlerine kadar yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

BİTİŞ SAATİ VERİLDİ

Yayınlanan meteorolojik uyarıda yağışları başlama saati olarak bahsedilirken 14:05, bitiş zamanı olarak ise 20:00 tahmini yapıldı. Ankara halkının yaşadıkları yerde yağış yağma belirtisi olmasa bile her an yağacakmış gibi hazır olması önem arz ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER