Ankara Valiliği şehre getirilen hastalıklı köpeklerin yakalandığını duyurdu

Şanlıurfa'da son bir kaç gündür yaşanan kuduz vakaları Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı. Şehirde bazı yerlerin karantinaya alınmasının ardından ise Ankara'yı ilgilendiren tehlikeli bir gelişme daha yaşanmıştı.

Ankara Valiliği'nden şehre getirilen hastalıklı köpekler açıklaması

Bir sosyal medya kullanıcısı kadın paylaştığı videoda Şanlıurfa'dan 35 tane köpeği alarak Ankara'ya getirdiğini söylemişti. Kuduz vakaları ve karantina haberleri ile sarsılan Şanlıurfa'dan Ankara'ya hastalıklı köpeklerin getirildiği haberi ülkeyi ayağa kaldırdı.

VALİLİK HAREKETE GEÇTİ

Sosyal medyada vatandaşların bu olay karşısında şoka uğradıklarını ifade etmesi ve yetkililerin harekete geçmesi çağrılarının ardından Ankara Valiliği konu ile ilgili bir açıklama yayınladı.

Ankara Valiliği şehre getirilen hastalıklı köpeklerin yakalandığını duyurdu

Valilik ilk yaptığı açıklamada videoyu ve insanların tepkisinin dikkate alındığını "Hastalık taşıyan köpeklerin İlimize getirildiğine dair iddialar ihbar kabul edilerek, Valiliğimizce, Kolluk Kuvvetlerimiz ve Tarım İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm birimlerimiz teyakkuza geçirilmiştir" dedi.

KÖPEKLER KARANTİNAYA ALINDI

Yapılan açıklamanın hemen ardından Ankara Valiliği gece geç saatlerde ikinci bir açıklama daha yayınladı. Bu açıklamada ise köpeklerin ele geçirildiği bilgisine yer verildi. Valiliğin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda "İlimize getirilen hastalıklı köpekler konusuyla ilgili Emniyet Güçlerimizin yaptığı çalışmalar sonucu bulundukları yer tespit edilen hayvanlar, veteriner hekimlerimizin gözetiminde karantinaya alınmıştır. Söz konusu hayvanları İlimize yönlendiren ve getiren kişiler yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda gözaltına alınmış ve haklarında yasal işlemlere başlanılmıştır" denildi.

Ankara Valiliği şehre getirilen hastalıklı köpeklerin yakalandığını duyurdu - Resim : 2

Ankara halkını büyük bir korkuya sevk eden olayın nasıl ilerleyeceği merak konusu oldu. Sokak hayvanları ve bu tarz konular ile ilgili hararetli anların yaşanacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER