ANASAYFA Ankara Ankara Valiliği toz taşınımı uyarısı yaptı!

Ankara Valiliği toz taşınımı uyarısı yaptı!

Sıcak günlerin ardından şiddetli yağışlar ile karşı karşıya kalan başkentliler için Ankara Valiliği üst üste uyarı açıklamaları yapmıştı. Son günlerde biraz daha normal seyreden hava sıcaklıkları için şimdi de toz uyarısı geldi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara Valiliği toz taşınımı uyarısı yaptı!

Kış döneminden yaz dönemine çalkantılı bir şekilde geçen Ankara'da olumsuz hava koşulları olan günler devam ediyor. Günler boyunca yağmur ve fırtınanın etkisi altında kalan Ankara şimdi de çamur yağışına hazırlanıyor. 

VALİLİK HAZIRLIKLI OLUNMASI ÇAĞRISI YAPTI

Ankara Valiliği bugün akşam saatlerinden Pazar sabahına kadar sürmesi beklenen  toz taşınımı hakkında  dair bir paylaşımda bulundu. Söz konusu mesajda belirtilen aralıklarda vatandaşların sıkıntı yaşamaması adına ek tedbirler alınması istendi.

Valiliğin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde oldu;

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; Ülkemizin bu akşam saatlerinden itibaren (09.05.2024 Perşembe) Kuzey Afrika ve Suriye kaynaklı toz taşınımının etkisi altında kalacağı; Cuma ve Cumartesi günlerinde Ankara il genelinde etkili olması beklenen toz taşınımının 12.05.2024 Pazar sabah saatlerinden itibaren yurdu terk edeceği tahmin edilmektedir. Toz taşınımının hafif, zaman zaman orta kuvvette olması beklendiğinden hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, yağış anında çamur şeklinde yağış ve sağlık problemleri gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir”

Yağışlardan dolayı sıkıntılı anlar yaşayan ve bu sıkıntısı ülke gündemine bile oturan Ankara'nın toz taşınımı konusunda neler yaşayacağı merakla bekleniyor. Vatandaşların kendi ve sevdiklerinin sağlıkları açısından uyarıları uyması ve başkalarını da bilgilendirmesi kritik önem arz ediyor.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dünya’nın en zengin şehirleri açıklandı

Dünya’nın en zengin şehirleri açıklandı