Ankara Valiliği uyarmıştı! Beklenen sağanak yağış başladı

Ankara Valiliği, Başkentte yağış beklendiğini paylaşmıştı. Ankara'da şiddetli yağış etkili oluyor. Yağışın akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

Ankara Valiliği uyarmıştı! Beklenen sağanak yağış başladı

Ankara Valiliği, Ankara'nın kuzey ve batısında gök gürültülü yağışlar olabileceğini paylaşarak vatandaşları uyarmıştı. Başkentte gök gürültülü sağanak yağış başladı.

Ankara'da öğleden sonra başlayan sağanak yağış, Başkentin çeşitli bölgelerinde etkili oldu. Özellikle 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'nda şiddetli yağış görüldü.

Ankara Valiliği, yağış ile ilgili uyarı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; gök gürültülü sağanak yağışların, Ankara'nın kuzey ve batısında akşam saatlerine kadar yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Ankara Valiliği uyarmıştı! Beklenen sağanak yağış başladı

YAĞIŞ ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, birkaç şehir için sağanak yağış uyarısında bulunmuştu. Bu şehirler arasında Ankara'da bulunuyordu. Yapılan uyarılarda gök gürültülü sağanak yağışların Ankara'nın kuzey ve batısında etkili olacağı açıklanmıştı. Ankara'da etkili olan sağanak yağış, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Dışarıda bulunan bazı vatandaşlar, şiddetli yağmura yakalanınca çareyi dükkanların önüne sığınmakta buldu. Bazı vatandaşlar ise hızını arttıran yağışa karşı ıslanmamaya çalışarak koştu.

Yağış nedeniyle caddeler ve sokaklarda su birikintileri oluştu, trafikte aksamalar meydana geldi. Ankara'da etkili olan yağışın akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER