Ankara Valiliği vatandaşları bu sefer sıcak havalar için uyardı

Günlerdir şiddetli yağışlara maruz kalan Ankara'da bu seferde yüksek sıcaklıklar baş gösterecek. Hava koşullarına karşı uyarılarda bulunan Valilik bu seferde aşırı sıcaklara karşı uyardı.

Ankara Valiliği vatandaşları bu sefer sıcak havalar için uyardı

Ankara'nın hava durumları ile mücadelesi devam ediyor. 1 aydan fazla bir süreyi yağmurların etkisi altında geçiren Ankara, aşırı sıcaklıklara hazırlanıyor.

Vatandaşların istenmeyen durumlar ile karşı karşıya kalmaması için sık sık uyarılar yapan Ankara Valiliği bir uyarı daha yaptı. Valilik uyarısında rahatsız olma ihtimalleri olanların dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

VALİLİK UYARDI

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; 11.06.2024 Salı gününden itibaren hava sıcaklıklarının batı kesimlerden başlayarak daha da artacağı; Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri Ankara genelinde mevsim normallerinin 8 ila 12 °C üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Hafta sonu yağışla birlikte sıcaklıkların Ankara genelinde azalarak mevsim normalleri civarına inmesi bekleniyor. Önümüzdeki günlerde Ankara’da beklenen en yüksek sıcaklıklar : 34 - 36 dereceler civarında seyredecektir.

Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Ankara Valiliği vatandaşları bu sefer sıcak havalar için uyardı

DİKKATLİ OLUNMASI İSTENİYOR

Sıcaklıkların Haziran ayının ortasından itibaren uzun bir süre etkisini sürdürmesi bekleniyor. Uzmanlar ve yetkili isimler bu tehlikeye karşı önem alınması gerektiğini ifade ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER