Ankara Valiliği'nde hobi bahçeleri için kurul toplantısı

Ankara Valisi Vasip Şahin’in yönetiminde kaçak hobi bahçeleri konusunda bir toplantı gerçekleştirildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da katıldığı toplantıda hobi bahçeleri meselesi ele alındı.

Ankara Valiliği'nde hobi bahçeleri için kurul toplantısı

Ankara Valisi Vasip Şahin yönetiminde bugün kaçak hobi bahçelerine ilişkin bir toplantı gerçekleştirildi. Kentte çok sayıda vatandaşın hobi bahçesi talebi olduğu belirtilirken bu mesele her yönüyle ele alındı. Bu toplantıya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı da iştirak etti.

Kaçak yapılara izin verilmeyeceğinin altı çizildiği toplantıda Ankara Valisi Vasip Şahin konu özelinde önemli açıklamalarda bulundu. İmar kurallarının uygulanmadığı bir yapı yığını ile karşılaşıldığını belirten Vali Şahin hobi bahçelerinin altyapı için getirdiği büyük yükler olduğunu ifade etti. Meselenin yönetilemez noktaya gittiğini de kaydeden Vali Şahin yarın çok geç olabileceği tespitinde bulundu.

"Gerçekten artık bunun yönetilemez bir noktaya doğru gittiğini görüyoruz"

Şahin, "Yaşadığımız imarsız birtakım yerleşimler halk tabiriyle hobi evleri, hobi bahçeleri maalesef bütün belediyelerimizin sahaları içerisinde. Dolayısıyla imara uygun yapılması gerekirken imar kurallarına uyulmadan bir yapı yığınıyla karşılaştık. Bunun tabii ki altyapıyla ilgili getirdiği büyük yükler var ama aynı zamanda sosyal alanda da karşımıza çıkardığı büyük sorunlar var. Bunlar güvenlikten sosyal yaşama kadar her alanda bizim karşımıza çıkmaktadır. Gerçekten artık bunun yönetilemez bir noktaya doğru gittiğini görüyoruz. Bugün biz bir şey yapamazsak yapmazsak yarın bunun altından hiç kalkılamayabilir. Bununla ilgili yasal düzenlemeler de meclisimiz tarafından özel olarak da icra edildi" değerlendirmelerinde bulundu.

Ankara Valiliği'nde hobi bahçeleri için kurul toplantısı

"Tarım ve toprakla ilgili mevzuat buna müsaade etmiyor"

Tarım ve toprak ile ilgili mevzuatın kaçak yapılaşmaya izin vermediğini söyleyen Şahin, "Tarım ve toprakla ilgili mevzuat buna müsaade etmiyor. İmar mevzuatı müsaade etmiyor. Başka diğer devletin birtakım kuralları buna müsaade etmiyor ama siz bunu yapıyorsunuz ve bir de üstüne ‘Buraya niye su getirmediniz? Niye doğal gazımız yok? Telefonlarımız burada niye çekmez?’ gibi birtakım sitem ve tarizlerle de karşılaşıyorsunuz. Bu anlayışı bir defa yıkmamız lazım. Hak ettiğinden fazlasını almak başkasının hakkından almak demektir. Bir başkası o haktan daha az istifade ediyor demektir. Dolayısıyla bizim buna müsaade etmememiz lazım. Ama ortada da bir başka gerçek var. O da vatandaşımız tabiatla buluşmak istiyor. İnsani bir ihtiyacın karşılanmasını bekliyor. Burada da bizlere, belediyelere, bu alanı düzenlemek, bu ihtiyacı önceden belirleyip onlara uygun şekilde o altyapıyı hazırlamak düşüyor" dedi.

Ankara’da hobi bahçesi kapsamında çok sayıda vatandaş talepte bulunuyor ve kaçak da olsa bu bahçelerde faaliyetler sürüyor. Meselenin tüm tarafları memnun edecek şekilde çözüme kavuşturulmasının büyük önemi bulunuyor. Bu hususta Ankara Valiliği’nin bir çalışma içerisinde olması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER