Ankara'da 12 milyon TL'lik sağlıksız ürün ele geçirilmişti: 1 kişi tutuklandı

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde faaliyet gösteren bir işletmede halk sağlığını tehdit eden ve piyasa değeri 12 milyon TL olan gıda ürünleri ele geçirilmişti. Olayda 1 kişinin tutuklandığı öğrenildi.

Ankara'da 12 milyon TL'lik sağlıksız ürün ele geçirilmişti: 1 kişi tutuklandı

Konu ile ilgili açıklama Ankara Valiliği tarafından yapıldı. Valilik, yaptığı açıklamasında Saray Mahallesi'ndeki bir firmaya ekiplerin katılımı ile denetimin yapıldığı ifade edildi.

Yapılan aramada sağlıksız olan ve halk sağlığını tehdit eden piyasa değeri 12 milyon TL'ye yakın pek çok gıda ürünü ele geçirilmişti. Olayda gözaltına alınan 2 şüpheliden birinin tutuklandığı belirtildi.

Kahramankazan ilçesinde faaliyet gösteren bir işletmede halk sağlığını tehdit eden ve piyasa değeri yaklaşık 12 milyon lira olan çok sayıda gıda ürününün ele geçirilmesine ilişkin gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı.

FİRMAYA DENETİM YAPILMIŞTI

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü koordinesinde yürütülen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) faaliyeti kapsamında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Kahramankazan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin katılımıyla Saray Mahallesi'ndeki bir firmaya denetim gerçekleştirildiği kaydedildi.

Ankara'da 12 milyon TL'lik sağlıksız ürün ele geçirilmişti: 1 kişi tutuklandı

Yapılan aramada, piyasa değeri yaklaşık 12 milyon lira olan, halk sağlığı açısından ciddi tehdit oluşturan, niteliği değiştirilmiş ve güvenilir olmayan gıda ürünlerinin ele geçirildiği bildirilen açıklamada, 17 bin 330 kilogram peynir, 1700 kilogram tereyağı, 150 litre süt, Tarım ve Orman Bakanlığının tağşiş listesinde yer alan ve ruhsatı iptal edilmiş çeşitli firmalara ait 14 bin 430 etiket, 1 kilogram gıda boyası ve toz antibiyotik ürünün imha edildiği bilgisi verildi.

Aktarılan haberin detaylarına göre soruşturma kapsamında 2 kişi gözaltına alıştı. V.B. tutuklanırken, D.B'nin adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı öğrenildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER