Ankara'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında etkinlikler düzenlendi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Ankara'da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Başkent Ankara'da düzenlenen bir dizi etkinlik vatandaşların yoğun ilgisine sahne olurken Ankara Büyükşehir Belediyesi de etkinlik düzenleyen belediyeler arasında yer aldı.

Ankara'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında etkinlikler düzenlendi

Tüm dünyada 3 Aralık tarihinde Dünya Engelliler Günü kutlandı. Dünya Engelliler Günü kapsamında Ankara'da da birbirinden farklı etkinliklere imza atılırken pek çok ilçe belediyesinin etkinlikleri vatandaşların ilgisine sahne oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) de engelli bireyler ve yakınları için etkinlik düzenledi.

ABB, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” kapsamında düzenlediği etkinliklerle dikkati çekti. ABB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Altınokta Körler Derneği Ankara Şubesi iş birliğiyle Anıtkabir ziyareti gerçekleştirirken Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ise engelli çocuklar için özel bir tiyatro oyunu sahneledi. Etkinliğe Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Önder Yanmaz, Engelliler ve Rehabilitasyon Şube Müdürü Mehmet Bağdat, Yaşlı Hizmetleri ve Şefkat Evleri Şube Müdürü Esin Mızrak, Sosyal Yardımlar Planlama ve Koordinasyon Şube Müdürü Ahmet Güven, öğrenciler, veliler ve öğretmenler katıldı.

Ankara'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında etkinlikler düzenlendi

ABB'DEN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜNE ÖZEL ETKİNLİK

ABB, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Engelsiz Gündüz Çocuk Bakımevi, Mola Evleri ve özel eğitim kurumlarında eğitim gören öğrenciler için “Bana Bir Masal Anlat” adlı tiyatro oyununu sahnelerken Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Altınokta Körler Derneği Ankara Şubesi iş birliğiyle Anıtkabir ziyareti gerçekleştirdi.

Ankara'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında etkinlikler düzenlendi - Resim : 2

Engelsiz Gündüz Çocuk Bakımevi, Mola Evlerinde ve özel eğitim kurumlarında eğitim gören öğrenci ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirilen ve ABB Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen “Bana Bir Masal Anlat” adlı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı. Engelli bireyler için sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmeye devam ettiklerini belirten Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Önder Yanmaz, “Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ kapsamında bir program düzenledik. Merkezlerimizde bulunan engelli çocuklarımız ve onların öğretmenleriyle birlikte bir tiyatro farkındalık etkinliği planladık.

Ankara'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında etkinlikler düzenlendi - Resim : 3

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak da diğer birimlerimizle birlikte bu haftayı dolu dolu geçireceğiz. Bugün de oyunumuza yoğun bir katılım oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, engelsiz bir Başkent diliyoruz” dedi. Söz konusu etkinliğe katılan engelli bireyler ve yakınları da etkinlik kapsamında ABB'ye teşekkürlerini iletti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER