ANASAYFA Ankara Ankara'da 50 milyon TL değerinde tarihi eser ele geçirildi!

Ankara'da 50 milyon TL değerinde tarihi eser ele geçirildi!

Yasadışı yollarla ele geçirdiği tarihi eserlerin ticaretini yapmak isteyen istedikleri amaca ulaşamadı. Yapılan operasyonda milyonlarca lira değerindeki eserler ekipler tarafından kurtarıldı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara'da 50 milyon TL değerinde tarihi eser ele geçirildi!

ANKARA (İHA) - Kısa yoldan büyük paralar kazanmak isteyen şahıslar bir çok yönteme başvuruyor. Konulan kuralları hiçe sayan ve haksız kazanç elde etmeye çalışan şahıslar sık sık kaçakçılık yapmaya  girişiminde de bulunuyor.

YÜZLERCE YILLIK TARİHİ ESERLER YAKALANDI

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çevreyolunda icra edilen rutin asayiş uygulamasında İstanbul'dan geldiği belirlenen bir tır şüpheli görülerek durduruldu. Araçta yapılan aramada tarihi eser olabileceği değerlendirilen çok sayıda eşyaya rastlandı. Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen incelemede ele geçirilen bin 120 eşyanın 18. ve 19. yüzyıllardan kalma Osmanlı ve Avrupa kültürüne ait ‘tarihi eser niteliğinde antika' olduğu belirlendi. Operasyonda 3 şüpheli gözaltına alınırken, antikaların toplam değerinin 50 milyon lira olduğu aktarıldı.

Söz konusu operasyonu gerçekleştiren ekipler daha sonrasında eserleri sergiledi. Çok sayıda eser operasyonun önemini gözler önüne serdi.

ESERLER MÜZEYE GÖNDERİLİYOR

Yasa dışı yöntemler ile tarihi eserleri ele geçiren kişilere yapılan operasyonlar sonucu ele geçirilen eserler gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından müzelere gönderiliyor. Yüzlerce hatta binlerce yıllık geçmişe sahip bu eserler yapıldıkları döneme dair ışık tutmaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
500 ve 1000 TL'lik banknotlar basılacak mı? TCMB Başkanı Karahan'dan yanıt

500 ve 1000 TL'lik banknotlar basılacak mı? TCMB Başkanı Karahan'dan yanıt