Ankara'da 52 genç Temsili Askerlik Uygulaması ile bir günlüğüne asker oldu

Ankara'da 52 engelli genç Engelliler Haftası kapsamında sabah saatlerinde Ankara İl Jandarma Komutanlığı'na geldi. "Temsili Askerlik uygulaması" kapsamında engelli gençler 1 günlüğüne asker oldu.

Ankara'da 52 genç Temsili Askerlik Uygulaması ile bir günlüğüne asker oldu

Askerlik vazifesini yerine getiremeyen engelli vatandaşlar için Ankara'da Temsili Askerlik Uygulaması düzenlendi. Düzenlenen uygulama kapsamında gençler bir günlük asker oldu.

Sabah saatlerinde Ankara İl Jandarma Komutanlığı'na aileleri ile gelen gençler için tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Üniformalarını giyen gençler yemin ederek, terhis belgelerini aldı.

52 ENGELLİ GENÇ İÇİN "TEMSİLİ ASKERLİK UYGULAMASI"

Başkentte yaşayan 52 engelli genç, "Temsili Askerlik Uygulaması" kapsamında düzenlenen törenle bir günlüğüne asker oldu. Askerlik görevlerini yerine getiremeyen engelliler, Engelliler Haftası kapsamında, sabah saatlerinde aileleriyle birlikte Ankara İl Jandarma Komutanlığına geldi.

Ankara'da 52 genç Temsili Askerlik Uygulaması ile bir günlüğüne asker oldu

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan törende gençler, üniformalarını giyerek yemin etti ve terhis belgelerini aldı.

Törende konuşma yapan Jandarma Binbaşı Murat Çam, "Kutsal andınız sizlere, ailenize, ülkemize, milletimize ve devletimize hayırlı ve uğurlu olsun. Bize bu günleri yaşatan başta ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal ve istikbal uğruna şehadete yürüyen aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyoruz." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Jandarma Arama Kurtarma (JAK) köpek timleri ve Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliği gösteri yaptı.

Ankara'da 52 genç Temsili Askerlik Uygulaması ile bir günlüğüne asker oldu - Resim : 2

AİLELER ÇOCUKLARIYLA GURUR DUYDU

Oğlunun asker kıyafetiyle törene katılmasından büyük mutluluk duyduğunu belirten Feriha Karakaya, "Çocuğumu bu üniformayla görmek beni çok gururlandırdı." dedi.

Törene torunuyla katılan Hüseyin Atasoy da kendi askerlik hatıralarını anımsadığını dile getirerek, "Hele hele bu barış günlerinde torunumu burada görmek çok mutlu etti, çok gururlandım." ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen etkinlikte kurulan stantlarda aileler için jandarma birimlerinin tanıtımı da yapıldı. 52 engelli gençlerin bir günlük askerlik macerası kameralara yansıdı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER