ANASAYFA Ankara Ankara'da açılan Anne Müzesi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor

Ankara'da açılan Anne Müzesi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor

Geçtiğimiz günlerde Altındağ'da açılan Anne Müzesi annelik kavramından ve Anadolu'da annenin yerini vatandaşlara anlatıyor. Müze bünyesinde bir çok önemli eseri barındırıyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara'da açılan Anne Müzesi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor

Yazar Şermin Yaşar tarafından kurulan müze Altındağ'da üst düzey katılım ile açılmıştı. Annenin ne demek olduğunu anne kavramının sanat ile buluşturan bir çok imzalı eseri barındıran müze haftanın 6 günü ziyaret edilebiliyor.

ANNELERE SELAM VERİLDİ

Müzede, geçmişten bugüne annelerin kullandığı ve anneliği simgeleyen eşyalar, objeler, anneliğin değerine dikkati çeken sanatsal çalışmalar, tablolar barındıran müzeyi açan Yaşar müze açma sebebini “Bugünün annelerine bir selam vermek istedim” diyerek özetledi.

Şermin Yaşar “Anlatmak istediğim Anadolu'nun annelik hikayelerini, annelik tarihini ve o eşsiz sanat eserlerini bir araya getirip bir kompozisyon oluşturarak biraz Anadolu kadınına, Anadolu annelerine, bugünün annelerine ve kadınlarına bir selam vermek istedim” ifadelerini kullandı. Sergiyi ziyaret eden kişilerden çıkar çıkmaz annelerini aradıklarına dair geri dönüşler aldıklarını ifaden eden Yaşar durumdan memnuniyet duyduğunu vurguladı.

“ÖKSÜZ KAVRAMI HATIRLATILDI”

Cumhuriyet Müzesi envanterine kayıtlı Mustafa Kemal Atatürk'ün bebeklik eşyaları zıbını ve başlığı ile Zübeyde Hanım'ın seccadesi gibi eserleri de barındıran Anne Müzesinde “Öksüz” kavramına da vurgu yapılıyor. Şermin Yaşar bu konu ile ilgili “Bugün insanımız sadece kendi çocuğuna ve kendi anneliğine daha çok odaklanıyor. Bugünün yaşantısı başka çocukların varlığını çok fazla düşünmeye fırsat vermiyor. Kelime eski ama kavram hala devam ediyor” diyerek annesini kaybedenleri hatırlattı.

Anne Müzesi Ankara halkını bekliyor. Müze Altındağ Hacettepe Mahallesi Salaş Sokak'ta bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Güdül Belediye Başkanı Mehmet Doğanay yağış sonrası vatandaşa destek mesajı verdi

Güdül Belediye Başkanı Mehmet Doğanay yağış sonrası vatandaşa destek mesajı verdi