Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklamasında bu hafta sonu artacak sıcaklıklara ilişkin uyarılarda bulunmuştu. Başkentte sıcaklıklar son günlerde 40 dereceye yaklaştı.
Öğle saatlerinde dışarıya çıkmak zorunda kalan vatandaşlar sıcaklıklardan olumsuz olarak etkilendiklerini dile getirdi. Öte yandan başkentte hava sıcaklıklarının Temmuz ayı boyunca mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.
ESNAF VE VATANDAŞ ZORLANIYOR
Ankara’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları hem dışarı çıkan vatandaşı, hem de çalışan esnafı zorluyor.
Ankara’da termometreler 35 derecenin üstüne çıktı. Dışarı çıkan vatandaşlar, gölge yerlerde vakit geçirirken serinlemek için dondurma ve soğuk içeceklere yöneldi. Esnaf ise sıcak havada çalışmaktan şikayetçi olsa da bunun bir zorunluluk olduğunu ifade etti.
Bir kokoreç dükkanında çalışan Hızır Uzuner, sıcak havalarda ocak başında çalışmanın zorluklarından bahsederek, "Hava dışarıda 35 dereceyse burada 40-45 dereceye çıkıyor. Buharlaşıyoruz bildiğiniz. Çok sıcak oluyor, zorlanıyoruz, terliyoruz. Soğuk havada da zor oluyor ama sıcak daha zor" dedi.
"GÖZLÜKSÜZ GEZEMİYORUZ"
Öğle saatlerinde gezmek için dışarı çıkan Erdem Koç ise, sıcak havaların kendisini kötü etkilediğini anlatarak, "Gezmeye giderken bile çok kötü etkileniyoruz. Zaten sürekli duş almak zorunda kalıyoruz terlediğimiz için. Gözlüksüz de gezemiyoruz" diye konuştu.
Simitçi Halis Kara da sıcak havalara rağmen güneşin altında çalışmak zorunda olduğunu dile getirerek, Yapacak bir şey yok ekmek parası mecbur çalışıyoruz. Serinlemek için başımı yıkıyorum sürekli, saçımı ıslatıyorum" ifadelerini kullandı.
"ELİ DOLU EVE GİTTİĞİNDE SICAK HAVA ETKİLEMİYOR"
Uzmanlar, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bu dönemlerde özellikle 11.00-16.00 saatleri arasında dışarıya çıkılmamasını öneriyor. Sıcaklıkların Temmuz ayı boyunca mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin beklendiği ifade edildi.