Ankara'da bardaktan boşalırcasına yağan yağmur barajlara fayda etmedi

Başkent Ankara son yıllara damga vuran bir yağmur dönemine sahne olmuştu. Şehrin bir çok yerinde korku dolu anlar yaşatan yağmurlar ülkenin de en çok konuştuğu doğal afetler arasında yer almıştı.

Ankara'da bardaktan boşalırcasına yağan yağmur barajlara fayda etmedi

Ankara'nın yağmurlar karşısında yaşadığı can kaybı ve yaralanmalar ile maddi hasar sonrası teselli olarak şehrin su durumunun arttığı temennisi yapılmaya başlandı. Ankara'nın suyundan sorumlu olarak belediye kuruluşu ASKİ'den gelen veriler ise pekte memnun etmeyen şekilde oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak hizmet veren ASKİ Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden güncel bir şekilde görülebiliyor. Günlük verilen rakamlara ek olarak o günün bir önceki yıldaki rakamsal verilerine de erişilebiliyor.

Ankara'da bardaktan boşalırcasına yağan yağmur barajlara fayda etmedi

AKTİF DOLULUK ORANI GEÇEN YILDAN DAHA AZ

ASKİ tarafından yayınlanan verilere göre Ankara'nın 14 Haziran verilerinde barajlarındaki doluluk oranı yüzde 46.74 olarak belirtildi. Şehrin barajlarının aktif doluluk oranı ise yüzde 39.54 oldu. Bu rakam bir önceki yılın aynı dönemine göre daha aşağıda yer aldı.

Ankara'da 2023 yılının 14 Haziran'ında aktif kullanılabilir su yüzdesi yüzde 39.76 olmuştu. Yüzde 0,22 oranında bir azalma meydana geldiği görülürken barajların iyi bir şekilde dolduğu beklentisi ise gerçekleşmedi. Şehirde ilerleyen dönemlerde yağmur yağıp yağmayacağı belirsizliğini koruyor. Bu nedenle suyu idareli kullanmanın önemi bir kez daha akıllara geliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER