ANASAYFA Ankara Ankara'da bayram dönüşü için konulan trafik tedbirleri gevşetildi

Ankara'da bayram dönüşü için konulan trafik tedbirleri gevşetildi

Geçtiğimiz günlerde bayram dönüş trafiği kapsamında Ankara'da sorun yaşanmaması için bir dizi kararlar alındığı duyurulmuştu. Bakan Yerlikaya konu hakkında yeni bir açıklama yaptı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara'da bayram dönüşü için konulan trafik tedbirleri gevşetildi

Bir haftası geride kalan Bayram tatili ile ilgili olumsuz olayların yaşanmaması adına emniyet birimleri çeşitli adımlar atmıştı. Bu adımların başında ise Ankara ve İstanbul'a girişlerde bazı araçlara konulan yasaklar yer almıştı.

“TEDARİK SÜREÇLERİNİN AKSAMAMASI İÇİN”

Konu ile ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya gerekli açıklamayı yapmış ve Kamyon, çekici ve tankerlerin 14 Nisan 2024 Pazar günü saat 05.00’den 15 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar Ankara ve İstanbul’a girişlerine izin vermeyeceklerini bildirmişti. Alınan kararın uygulanmasına saatler kala yeni bir açıklama daha geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bazı araçlara bu yasak kapsamında istisna tanınacağını duyurdu.

 Yapılan açıklamada “Tedarik süreçlerinin aksamaması için; yaş sebze/meyve, süt ve süt ürünleri gibi bozulabilir gıdalar, dondurulmuş gıdalar, canlı ve kesme çiçek, ilaç, tıbbi malzeme ve akaryakıt taşıyan kamyon, çekici ve tanker cinsi taşıtların öncelikle ana arterler haricindeki güzergahlarda, zorunluluk halinde ise ana arterler üzerinde en az süreyle bulunacak şekilde istisnai olarak seyirlerine izin verilecektir” denildi.

KAZALARDA YAŞANAN SON DURUM BELLİ OLDU

Bakan Yerlikaya açıklamasının devamında ülke genelinde yaşanan trafik kazaları ve kazalarda yaşanan vefat sayılarını paylaştı. Son bilgilere göre tatilin 7 gününde 4370 trafik kazası yaşandı. Kazalarda 55 kişi hayatını kaybetti.

Tatilin son günlerine girilmesinden dolayı trafikte yoğunluğun daha fazla artması bekleniyor. Vatandaşların yola çıkarken alınabilecek tüm tedbirleri alması isteniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da hafta sonu sıcaklıklar nasıl olacak?

Ankara'da hafta sonu sıcaklıklar nasıl olacak?