Ankara'da bayram tatili öncesi trafik denetimi

Başkent Ankara'da Kurban Bayramı tatili öncesinde trafik denetimi yapıldı. Kara yollarının yanı sıra helikopterle kontroller gerçekleştirildi.

Ankara'da bayram tatili öncesi trafik denetimi

Kurban Bayramı'na saatler kala, trafik yoğunluğunda artış yaşanıyor. Başkent Ankara'da havadan ve karadan trafik denetimi yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Havacılık Dairesi Başkanlığı tarafından Ankara'da Kurban Bayramı tatili öncesinde havadan ve karadan trafik denetimi gerçekleştirildi. Bugün mesai bitiminde başlayacak tatilin huzur ve güven ortamında geçirilmesini sağlamak için trafik yoğunluğu yaşanabilecek noktalarda, kontrol noktaları oluşturuldu. Kontrol noktalarında ise denetimler yapılıyor. Kara yollarının yanı sıra havadan helikopterle de kontroller gerçekleştirildi, koordineli olarak yollarda oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbir alındı.

Ankara'da bayram tatili öncesi trafik denetimi

TRAFİKTE KURAL İHLALİ YAPAN SÜRÜCÜLER TESPİT EDİLDİ

Ekipler, helikopterle havalanarak belirlenen güzergahlarda denetim gerçekleştirdi. Kural ihlali yapan sürücüler tespit edildi. Kural ihlali yapanlar ise yerdeki ekiplere bildirilerek gerekli işlemin uygulanması sağlandı. Havadan ve karadan trafik denetimleri gün boyu devam edecek.

Bayramlarda trafik yoğunluğunda artış yaşanıyor. Bazı vatandaşlar memleketlerine doğru yola çıkarken bazıları da 9 günlük zamanda tatil bölgelerine gidiyor. Bu durum da beraberinde kazalara neden olabiliyor. Olumsuzlukların en aza indirilmesi için ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER