ANASAYFA Ankara Ankara'da bayram tatilinde aranan şahıs operasyonu! Yüzlerce kişi yakalandı

Ankara'da bayram tatilinde aranan şahıs operasyonu! Yüzlerce kişi yakalandı

Hakkında verilmiş cezaları çekmeleri için aranan suçlular birer birer cezaevine gönderiliyor. Operasyonlar özel günlerde dahi ara vermeden sürüyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara'da bayram tatilinde aranan şahıs operasyonu! Yüzlerce kişi yakalandı

Türkiye'nin tüm şehirlerini kapsayan bu operasyon uzun bir süredir devam ediyor. Yıllarca saklanan suçlular bu operasyon kapsamında adalete teslim ediliyor.

BAYRAM TATİLİNDE ARANAN ŞAHIS OPERASYONU

Aranan şahıslara yönelik yapılan son operasyonda 2 binden fazla kişinin yakalandığı açıklandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada Çember-17 operasyonunun bilgilerini aktardı.

Konu ile ilgili konuşan Bakan Ali Yerlikaya “81 ilde 4 gündür devam eden “Aranan Şahıslara Yönelik” düzenlenen “ÇEMBER-17” operasyonlarında arama kaydı bulunan 2 bin 756 firari yakalandı” dedi. Pek çok farklı suçtan yakalanan şahısların yıllarca firari statüde bulunanlarında olduğu öğrenildi.

“SOKAKLARIMIZDA GEZMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Bayram tatilinde de suçlulara yönelik arama çalışmalarının gerçekleştiğini söyleyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya “Firari suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu. Edinilen bilgiye göre yakalanan isimlerden 2736'sı 0-5 yıl, 14'ü 5-10 yıl ve 6'sı 10 yıl ile üstü yıldır aranıyordu.

4 gün boyunca süren operasyonda elde edilen sonuçların ilerleyen dönemlerde de yaşanması bekleniyor. Yol kontrolleri, kimlik kontrolü ve ev baskınları gibi yöntemler ile yakalanan suçluların arasına yeni firarilerin katılması  sürüyor. Firarilerin yeni bir suç daha işlemeden toplum içinden alınması bu kapsamda kritik önem taşıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MEB Yapay zekâ uygulamaları eğitici eğitimi kursu 16 Nisan'da Ankara'da başlıyor!

MEB Yapay zekâ uygulamaları eğitici eğitimi kursu 16 Nisan'da Ankara'da başlıyor!