Ankara'da bayramda trafiğe kapatılacak kavşaklar açıklandı

Kamuda 9 günlük bayram tatili dönemi yaşanacak olmasından ve bu hafta sonu bayramın başlayacak olmasından dolayı yollarda yoğunluk başladı. Ankara Emniyetinden istenmeyen durumların yaşanmaması adına bazı kavşaklarda trafiğe düzenleme kararı geldi.

Ankara'da bayramda trafiğe kapatılacak kavşaklar açıklandı

Türkiye'nin yıl içinde en uzun soluklu trafik yoğunluk döneminin yaşandığı bayramlarda yüzbinlerce insan yer değiştiriyor. Bayram dönemini bulundukları şehirden farklı yerde geçirmek isteyen insanlar tatil zamanı yollara koyuluyor.

Normalden çok daha fazla düzeyde aracın yollarda olacağı bayram dönemlerinde şehrin asayiş birimleri de istenmeyen durumların yaşanmaması adına önlemler alıyor. Yollarda yapılan düzenleme ve farklı güzergah oluşumu bildirimleri Ankara'da Emniyet Müdürlüğü hesapları üzerinden yapılıyor.

Ankara'da bayramda trafiğe kapatılacak kavşaklar açıklandı

ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Başlamasına çok az bir zaman kalan Kurban Bayramına dair Ankara Emniyet Müdürlüğü bazı kavşaklarda yolların bariyerler ile kapatılacağını ifade etti.

Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi;

"Kurban Bayramı tatili süresince vatandaşlarımızın güven içinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla, 11.06.2024 günü saat 12.00’den 24.06.2024 günü saat 12.00’ye kadar;

1- Beypazarı Yolu 121. km (Çayırhan Mahallesi D140-03/46 Karayolu Kontrolsüz Kavşağı),

2- Eski İstanbul Yolu 53. km, Ciğir Köyü çıkışı 55. km, Kurtboğazı tepe orta refüjü 56. km, Dutözü Kavşağı 58. km, İğdir Köyü dönüşü 59. km, Özbek Çiftliği orta refüj dönüşü 64. km, TIR Parkı Kavşağı 65. km, Uğurlu Köyü Kavşağı,

3- Konya Yolu 82. km (TŞOF Kavşağı),

4- Samsun Yolu Çalışkanlar Kavşağı, Ortaköy Kavşağı ve Gökçeyurt Kavşağı bariyer ile kapatılacak olup bu noktalarda trafik akışı transit olarak verilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

DİKKATLİ OLUNMAMANIN BEDELİ AĞIR OLUYOR

Bayramda sürücülerden trafikte aşırı hız ve dikkatsizlikten kaçınmaları isteniyor. Bu isteklere uyulmaması halinde can kaybı yaşanan kazalar meydana gelebiliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER