Ankara'da bir balıkçı sattığı balıkları taze olduklarını ispat etmek için çiğ çiğ yedi

Ankara'nın Sincan ilçesinde bir balık esnafı vatandaşları ürünlerinin iyi olduğuna ikna etmek için sıra dışı bir yönteme başvurdu. Balıkçı'nın sattığı balıkları çiğ çiğ yiyerek ispat etme yoluna gitmesi şaşkınlık ile karşılandı.

Ülke genelinde esnaflar ile vatandaşlar arasında yaşanan diyaloglar bir çok defa sosyal medyada gündem olmuştu. Esnaflar farklı satış yöntemleri uygulaması ve davranışları dönem dönem vatandaşların dillerinden düşmeyecek anlar yaşatmıştı.

BALIKLARI ÇİĞ ÇİĞ YEDİ

Bu tarz durumlara benzer bir örnekte Ankara'nın Sincan ilçesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre Yakup Öztürk adlı bir vatandaş müşteriler ile konuşurken balıklarının taze olduğunu iddia ederken ilginç bir kanıtlama yöntemi uyguladı. Edinilen bilgiye göre söz konusu esnaf balığın en tazesinin Ankara'da yenileceğini öne sürerek sattığı balıklardan çiğ bir şekilde yedi.

Vatandaşların şaşkınlık ile karşıladığı anlar karşısında balıkçı esnafı “Balığın vitamini kılçığında. Limonu sıkıp ağzına atacaksın” diyerek yeme şeklinin normal olarak algılanması gerektiğini savundu. Ülkemizde en çok sevilen et ürünlerinin başında gelen balıklara her sene olduğu gibi bu senede yoğun ilgi gösteren Ankaralılar yaşanan bu durumu tebessümle karşıladı.

BALIK AV YASAĞI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Yılın belli dönemlerinde vatandaşların tüketimine sunulmak üzere yapılan balık avları ile ilgili akıllara gelen soru ne zaman biteceği şeklinde oldu. Balık avının her sene olduğu gibi bu sene Nisan ayının ilk günlerinde başlaması ve Eylül ayına kadar sürmesi bekleniyor. Bu dönemde avcılık yapan şahıslar ise ağır bir şekilde cezalandırılıyor.