Ankara'da Bir İyilik Yap Yavaşla adlı söyleşi gerçekleştirildi

Başkent Ankara'da ÇEVREFEST kapsamında Bir İyilik Yap Yavaşla adlı söyleşi düzenlendi.

Ankara'da Bir İyilik Yap Yavaşla adlı söyleşi gerçekleştirildi

Ankara Başkent Millet Bahçesi'nde ÇEVREFEST kapsamında "Bir İyilik Yap Yavaşla" adlı söyleşi düzenlendi.

Başkent Millet Bahçesi'nde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından düzenlenen ÇEVREFEST'in son gününde "Bir İyilik Yap Yavaşla" söyleşisi yapıldı. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Sayar, tabiatı insanla sürekli iç içe olan canlı bir organizma olarak düşünmek gerektiğini belirtti.

Sayar, "Tabiatı çoğu zaman cansız bir şey gibi algılıyoruz fakat tüm kadim medeniyetler tabiata kutsal olarak bakmış. Tabiat bize emanettir, emanete ihanet etmemek gerekir. Tabiatla iletişime girerken ona özen ve ihtimam göstermek gerekir" dedi. Suyun israf edilmemesi ve su kaynaklarının kirletilmemesi gerektiğini vurgulayan Sayar, şehirleri tabiat parklarıyla donatmanın çok önemli olduğunu dile getirdi.

Ankara'da Bir İyilik Yap Yavaşla adlı söyleşi gerçekleştirildi

YAVAŞLAMAK NEDEN ÖNEMLİ?

Prof. Dr. Mustafa Kemal Sayar, "Tabiatı dinlemek aslında sükuneti dinlemektir. Tabiatı hızlı şekilde dinleyemeyiz. Yavaşlamak neden önemli? İnsanın kendi ruhuna dikkat kesilmesi için önemli. Hayatta bir sürü şey yaşıyoruz. Yavaşlamak dediğimizde, hayatta gerçekten değerli olan şeyleri en öne koymamız lazım. Bu sayede hayatı daha layıkıyla yaşamış oluruz" ifadelerini kullandı.

Dijitalleşmeyle insanların ekransız geçirdiği sürenin azaldığını söyleyen Mustafa Kemal Sayar, anne ve babaların ekran yerine çocuklarının gözlerinin içine bakarak geçireceği süreyi artırması gerektiğini anlattı. Sayar, "Kainatta hiçbir şey acele etmiyor. Ay, yıldızlar, güneş ve ağaçlar acele etmiyor. Güneş 'acelem var' deseydi, bu mevsimi yaşayamazdık. Her mevsimin ruhumuzda açtırması gereken çiçekler var. Buna fırsat vermeliyiz" diye konuştu.

Çevre ve iklim duyarlılığını artırmayı amaçlayan ÇEVREFEST, geçtiğimiz günlerde ziyaretçilere kapılarını açtı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER