ANASAYFA Ankara Ankara'da camiler Kadir Gecesi’nde doldu taştı!

Ankara'da camiler Kadir Gecesi’nde doldu taştı!

Bugün Ankara'da Kadir Gecesi dolayısıyla 7’den 70’e vatandaşların doldurduğu başkentin camilerinde dualar edildi.
yazar
Sinem GÜVEN
Ankara'da camiler Kadir Gecesi’nde doldu taştı!

Bugün Ankara'da binlerce vatandaşlar Kadir Gecesi dolasıyla camilere akın etti. Ankaralı vatandaşlar Kadir Gecesi'nde ibadetlerini gerçekleştirdi.

BAŞKENTTE CAMİLER KADİR GECESİ'NDE 7'DEN 70'E DOLUP TAŞTI!

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve bin aydan hayırlı olarak kabul edilen Kadir Gecesi'nde Ankaralı vatandaşlar camileri doldurarak, bu mübarek geceye kavuşmanın sevincini yaşadı. 7’den 70’e vatandaşların doldurduğu başkentin camilerinde dualar edildi. Yatsı namazının ardından teravih namazının kılındığı anlar dron ile havadan görüntülendi.
İftarın ardından çok sayıda vatandaşın aileleriyle camilere geldiği görüldü. Kur'an-ı Kerim tilavetini dinleyen vatandaşlar, dualar eşliğinde Kadir Gecesi’ni idrak etti.

KADİR GECESİ'NİN ÖNEMİ NEDİR?

Müslümanlar için son derece önemli olarak kabul edilen Kadir Gecesi Kadir gecesi İslam alemi için oldukça önemli olan gecelerden ve günlerden sadece bir tanesidir. Genel olarak kadir gecesi Ramazan ayının 27. günü karşılanır. 27. günün gecesinde Allah (c.c) tarafından Kuran, Cebrail (a.s) aracılığıyla İslam peygamberine (s.a.v) vahiy olarak indirilmeye başlanmıştır.

Kuran bu gece ilk olarak Hz. Peygambere (s.a.v) indirilmeye başlanmıştır. Dolayısıyla Kuran'ın indirilmeye başlandığı gün olarak kabul edilmiş ve bu şekilde kutlanmaya başlamıştır. Bu gecede tüm İslam alemi Kuran okur, Allah'ı zikreder, salavat getirir ve nafile namaz ibadetlerini yaparlar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İliç’te kaybolan 9 madenciden bir işçinin cansız bedenine ulaşıldı!

İliç’te kaybolan 9 madenciden bir işçinin cansız bedenine ulaşıldı!