Ankara'da Cumhuriyetimizin 100'üncü Yılında Bilim Kadınları ve Araştırma paneli!

Ankara'da, özel bir üniversitede Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel ''Cumhuriyetimizin 100'üncü Yılında Bilim Kadınları ve Araştırma'' paneli düzenlendi.

Ankara'da Cumhuriyetimizin 100'üncü Yılında Bilim Kadınları ve Araştırma paneli!

Cumhuriyet'in 100'üncü yılı coşkusu ülkenin dört bir yanında kutlanmaya devam ediyor. Çeşitli etkinliklerle 100'üncü yıl ruhu yaşatılırken bir etkinlikte Ankara'da gerçekleşti.

Ankara'da özel bir üniversite, Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel ‘’Cumhuriyetimizin 100'üncü Yılında Bilim Kadınları ve Araştırma'' paneli düzenlendi.

BİLİM KADINLARININ EĞİTİME KATKILARI

Panelde, bilim kadınlarının eğitim ve araştırma ekosistemi içerisindeki katkısı anlatılırken panelistler de kendi alanlarındaki önemli bilimsek çalışmalar yürüten akademisyenlerin deneyimleri ve yaptıkları araştırmalar konuşuldu.

Panelin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, bilim kadınlarının eğitim ve araştırmaya katkılarına değinerek, ‘’Panelistlerimizin en önemli ortak yönleri kendi alanlarında uluslararası düzeyde çok önemli etkiler bırakmış olmaları ve halen de bırakmaya devam ediyor olmaları." dedi.

Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İmren Hatay Patır ve Prof. Dr. Yılser Devrim de konuk olarak panele katıldı, kendi alanlarındaki önemli bilimsel çalışmalar yürüten akademisyenlerin deneyimleri ve yaptıkları araştırmaları anlattılar.

Ayrıca panelde, Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanındaki kalkınması da ele alınırken potansiyelleri üzerinden de kazanımları değerlendirildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER