Ankara'da ehliyetsiz sürücünün yaptığı kazada bir kişi yaralandı

Ülkemizde araba sürebilmek için 18 yaşını doldurmuş olmak ve gerekli sınav sürecini tamamlamış olmak gerekiyor. Bu şartları sağlamadan trafiğe çıkmak isteyenler kimi zaman telafisi mümkün olmayan hatalara neden olabiliyor.

Ankara'da ehliyetsiz sürücünün yaptığı kazada bir kişi yaralandı

Konuya bir örnekte Ankara'nın Akyurt ilçesinden geldi. Edinilen bilgiye göre 18 yaşını doldurmamış bir genç araba ile yola çıktı. Genç çocuk seyir halinde devam ederken sürücüsü olduğu araçla bir yayaya çarptı.

YAYA HASTANEYE KALDIRILDI

Olay sonrasında çevredeki vatandaşlar hızlı bir şekilde yaya ve sürücünün sağlık durumunu kontrol etmek için yardıma koştu. Kaza yayanın yaralandığı öğrenilirken araç sürücüsünün reşit olmayan bir çocuk olması tepki ile karşılandı.

Kaza sonrası ihbar üzerine olay yerinde polis ve sağlık ekipleri geldi. Kazada yaralanan yaya sağlık ekipleri tarafından tedavisinin tamamlanması için hastaneye götürüldü.

UYGUN OLMAYAN KOLTUĞA GEÇMESİN UYARISI

Polislerde olay yerine gelerek sürmemesi gereken aracı süren bir gencin kazanın baş aktörü olduğunu tespit etti ve ona göre soruşturmasına devam etti. Ekiplerin tamamlayacağı soruşturma sonunda çocuğa ve varsa başka kişilere ihmalkarlıklarından dolayı ceza verileceği öğrenildi.

Ailelerin ve gençlerin bu doğrultuda doğru bir şekilde hareket etmeleri gerekiyor. En ufak bir mesafe olsa bile ya da en sakin bir an olsa bile yaşı yetmeyen ya da gerekli şartları karşılayamayan kişilerin araç koltuğuna oturmaması isteniyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER