ANASAYFA Ankara Ankara'da ekmeğe zam mı geldi?

Ankara'da ekmeğe zam mı geldi?

Başkent Ankara'da ekmek fiyatlarının zamlandığına ilişkin sosyal medya platformlarında yapılan bazı paylaşımlar vatandaşları harekete geçirdi. Ankara'da ekmek fiyatlarının 10 TL olacağına ilişkin iddiaların yanı sıra ekmeğe zamlı tarifenin uygulanacağı tarihin de belli olduğu ileri sürüldü. Konuyla ilgili olarak Haberankara.com tarafından söz konusu iddia teyit edildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara'da ekmeğe zam mı geldi?

Ankara'da ekmeğe zam mı geldi? - Başkent Ankara'da ekmek fiyatlarına zam geldiğine ilişkin bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından paylaşımlar yapıldı. Yapılan paylaşımlarda Ankara'da ekmeğe 1 Mayıs tarihinde zam geleceği iddia edildi. Vatandaşlar ise bu iddiaların ardından ‘’Ankara'da ekmeğe zam mı geldi? Ankara'da 1 Mayıs'ta ekmek zamlanacak mı?'' gibi sorulara da yanıt aranmaya başlandı. 

Ekmek fiyatları ile ilgili olarak tartışmalar devam ediyor. Ekmek fiyatlarının artmasını isteyen üreticiler zam açıklaması beklerken Ankara'da ekmeğe zam geleceği yönündeki iddialar da gündem oldu. Türkiye'de enflasyon ve maliyetlerin giderek artmasından kaynaklı olarak ekmek fiyatlarının artması isteniyor. Üreticiler ekmek fiyatlarının artmasını beklerken sürekli olarak taleplerini dillendiriyor. Ekmek zammı için resmi bir açıklama beklenirken Ankara'da ekmek zammı için ilk görüşmenin yapıldığı iddia edildi. 

ANKARA'DA EKMEĞE ZAM MI GELECEK?

Ankara'da ekmek fiyatları için zam talebi gündeme gelirken bazı sosyal medya hesaplarında ekmeğe zam yapıldığına ve zamlı tarifenin de 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren geçerli olacağına ilişkin iddialar ortaya atıldı. İddialara ilişkin paylaşılan görselde ise ekmeğin zamlı tarife listesi şöyle yayımlandı;

Paylaşılan görsele göre Ankara'da 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren 200 gramlık normal ekmeğin 10 liradan satışa sunulacağı ifade edilirken kent halkı da doğru bilgiye ulaşmak üzere araştırmalarına başladı. Haberankara.com tarafından söz konusu iddia da teyit edildi.

Ankara Fırıncıları Odası ile iletişime geçen Haberankara.com'a iletilen bilgiye göre Ankara'da henüz ekmeğe zam açıklaması yok. Ankara Fırıncılar Odası, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) tarafından onaylanmış bir zam kararı olmadığını, kendilerine de bu bilginin gelmediğini iletirken zammın gelmesi durumunda da resmi açıklamayı internet siteleri üzerinden yapılacağını, aldatıcı bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini iletti. 

Haberankara.com / Özel haberidir, alınamaz, çalınamaz, kopyalanamaz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meral Akşener İYİ Parti Olağanüstü Kurultayına katılacak!

Meral Akşener İYİ Parti Olağanüstü Kurultayına katılacak!