ANASAYFA Ankara Ankara'da Engelli hayvanlar patili dostların tedavisi için podyumda boy gösterdi

Ankara'da Engelli hayvanlar patili dostların tedavisi için podyumda boy gösterdi

Ankara'da, 6 Şubat depremlerinde enkazdan çıkarılan, çeşitli kazalar ya da insan şiddeti sonucu engelli kalan kedi ve köpekler, diğer patili dostlarının tedavisi için podyuma çıktı. Düzenlenen defilede kedi ve köpekler, kendileri gibi engelli patili dostlarının tedavileri için mankenler eşliğinde podyumda yürüdü.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara'da Engelli hayvanlar patili dostların tedavisi için podyumda boy gösterdi

ANKARA (AA) -  6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler, büyük bir yara açtı. Depremde 50 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybederken binlerce hayvan da yaralandı. 6 Şubat depremlerinde enkazdan çıkarılan, çeşitli kazalar ya da şiddet sonucu engelli kalan kedi ve köpekler, tedavi masraflarının çıkması için podyumda yürüdü. 

Veteriner teknikeri ve fizyoterapist Yağmur Denli'nin girişimiyle, çeşitli dernek ve hayvanseverlerin katkılarıyla hayvana şiddet ve engelli hayvanlara farkındalık yaratmak için "Engelimiz Kalmasın" sloganıyla İncek'te defile düzenlendi. Hayvanseverler tarafından özenle hazırlanan engelli hayvanlar, mankenlerin eşliğinde podyumda yürüdü.

ENGELLİ HAYVANLARIN DEFİLESİNDE PATİLİ DOSTLARI TEDAVİSİ İÇİN PARA TOPLANDI

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği, spor ve sanat camiasının da destek verdiği engelli hayvanların defilesine yapılan bağışlar, çeşitli dernekler aracılığıyla engelli ve hasta hayvanların tedavilerinde kullanılacak. Veteriner teknikeri ve fizyoterapist Denli, "Türkiye genelinde ünlü insanlar, siyasi isimler destek verdi. 

İlk amacımız engelli hayvanlara farkındalık sağlamak, ikinci amacımız da sahipsiz engelli ve hasta hayvanlara destek çıkmak. Bunun için de yasal bir dernekle anlaştık, yapılan bağışlar oraya gidiyor, hayvanların tedavileri, mama masrafları için kullanılacak." diye konuştu.

Denli, defilede 6 Şubat depremlerinde enkazdan çıkartılan, silahla vurulan, trafik kazası sonucu sakat kalan, gördüğü şiddet üzerine görme engelli olan Türkiye'nin farklı yerlerinden kurtarılan hayvanların yer aldığını söyledi. Defileden elde edilen gelir, diğer hayvanların tedavisi için kullanılacak. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABB Başkanı Mansur Yavaş AB ülkelerine seslendi "Gerekli iradeyi göstermelerini bekliyoruz"

ABB Başkanı Mansur Yavaş AB ülkelerine seslendi "Gerekli iradeyi göstermelerini bekliyoruz"