Ankara’nın Sincan ve Yenimahalle ilçelerinde bulunan inşaat şantiyelerinden ve bazı ikamet adreslerinden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne çok sayıda ihbarda bulunuldu. Bu ihbarlarda vatandaşlar bulantı ve kusma şikayetlerini bildirdiler. Bunun üzerine bazı kişiler ambulanslar ile hastanelere sevk edilirken bazı kişiler de kendi imkanları ile hastanelere başvurdular.
Toplamda 154 kişi hastanelere müracaat etti. Bu kişilerin 8’i yapılan tedavinin ardından sağlıklarına kavuşup taburcu edildiler. 142’sinin ise tedavileri acil servislerde sürüyor. Ancak 4 kişinin tedavilerinin yoğun bakımda sürdüğü öğrenildi.
154 KİŞİ HASTANELERE BAŞVURDU
Başkentte gıda zehirlenmesi şüphesiyle 154 kişi hastanelere başvurdu. Edinilen bilgiye göre, bugün Etimesgut, Sincan ve Yenimahalle ilçelerinde bulunan inşaat şantiyelerinden ve bazı ikamet adreslerinden bulantı ve kusma şikayetleri nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezi'ne çok sayıda arama yapıldı.

4 KİŞİ YOĞUN BAKIMDA
Bazı kişiler ambulanslarla hastaneye sevk edilirken, bazıları da kendi imkanlarıyla sağlık kuruluşlarına başvurdu. Bu kapsamda, 154 kişinin Ankara genelinde çeşitli hastanelere müracaat ettiği, şu ana kadar bu kişilerden 8'inin taburcu edildiği, 142'sinin acil servislerde, 4'ünün ise yoğun bakımda takip ve tedavisinin devam ettiği öğrenildi.
BULGULAR GIDA ZEHİRLENMESİYLE UYUMLU
Yaşanan olay neticesinde bölgeye ilgili ekipler gönderildi. Bu ekiplerin çalışmasında vatandaşların bir yemek şirketinin temin ettiği tavuk döner menüsünü tükettikleri tespit edildi. Mevcut bulguların ise gıda zehirlenmesi ile uyumlu olduğu iddia edildi. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.