ANASAYFA Ankara Ankara'da günlerdir beklenen fırtına ve yağışlar başladı

Ankara'da günlerdir beklenen fırtına ve yağışlar başladı

Başkent Ankara'da dahil olmak üzere ülkenin bir çok noktasında yağış ve şiddetli rüzgar etkisini göstermeye başladı. Yetkililerden vatandaşların mağdur olmaması için uyarılar geliyor
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü

Hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği Ankara'da meteoroloji kaynaklarından alınan bilgiye göre fırtına ve yağış yaşanacağı tahmini yapılmıştı. Beklenen gün geldi ve kentin farklı noktalarında öğle saatlerinden itibaren hava kötüleşti.

YAĞIŞ VE FIRTINA BAŞLADI

Şehir genelinde yaşanması beklenen olumsuz hava durumları öncesinde Ankara Valiliği başta olmak üzere büyükşehir ve ilçe belediyeleri vatandaşları yaşanacaklara karşı önlem almaya çağırmıştı.

Gün içinde etkisini göstermesinin devamı beklenen yağış ve şiddetli rüzgar beraberinde toz aşınımı yaşanmasını beraberinde getirdi. Yoğun bir şekilde kapanan havanın ardından kentin bir çok noktasından rüzgarın fırtınaya doluştuğu anlar görüldü.

Yağmurun da devam ettiği Başkentte ekiplerin teyakkuzda olduğu biliniyor. Vatandaşların gün boyunca dikkatli ve teyakkuzda olması konusunda uyarılar geliyor. Puslu havanın hakim olduğu kentte günün ilerleyen saatlerinde de aynı havanın olması bekleniyor.

OLUMSUZ BİR DURUM YAŞANMADI

Yaşanan gelişmelere dair Ankara Büyükşehir Belediyesi'de vatandaşları bilgilendiriyor. Şu ana kadar kentte olumsuz bir durum yaşandığına dair bilgi gelmedi. Şehirde yaşayan başkentlilerin temennisi ise yağışların ve olumsuz hava koşullarının bir can kaybı ya da yaralanmaya sebep olmadan tamamlanması şeklinde oldu.

Kentte yağış ve fırtınanın ilerleyen günlerde de tekrar edip etmeyeceği Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından verilen veriler sonucu belli olacak. Yaz aylarında benzer görüntüler sık sık yaşanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Instagram yeni özelliği ile kullanıcıları geçmişe götürecek! 'Dürtme' geri geliyor

Instagram yeni özelliği ile kullanıcıları geçmişe götürecek! 'Dürtme' geri geliyor