Ankara'da günübirlik gidip gezebileceğiniz 3 şelale

Başkent Ankara, jeopolitik konumu sayesinde ülkenin pek çok noktasına neredeyse aynı uzaklıkta ve ulaşım imkanları birçok kente nazaran daha geniş ve kolay. Şehir başkent olmasının yanı sıra kendine hayran bırakan bir güzelliği ile de öne çıkıyor.

Ankara'da günübirlik gidip gezebileceğiniz 3 şelale

"Gri Şehir" adıyla anılan Ankara memurlar şehri olarakda biliniyor. Metropol bir şehir olduğu için günlük hayatı epey yorucu olan Ankara aslında birbirinden güzel doğayla içiçe olabileceğiniz ortamlara çok yakın. Özellikle Ankaralıların en büyük şikayetlerinden biri de bu kadar asil bir şehirde denizin olmaması.

Ankara'da yaşayanlar için en büyük avantaj günü birlik gezebilecekleri onlarca yer bulunuyor. Yazın havaların çok sıcak olması sebebiyle vatandaşlar dışarı çok fazla çıkamıyordu, sonbaharın gelmesi ile havalar serinledi ve vatandaşlar gezilerek yerleri araştırmaya başladı. Ankara'da günü birlik gezilecek en güzel üç yer,

guzeldere.jpg

GÜZELDERE ŞELALESİ

Güzeldere Şelalesi Düzce Gölyaka ilçesi sınırlarında bulunuyor. Düzce’ye 18 km mesafede bulunan Şelale, Gölyaka ilçesine 11 km mesafede bulunan Güzeldere köyündedir. Güzeldere köyünden geçen Bıçkı Deresi üzerinde bulunan şelale, 120 m yükseklikten dökülen suyun doğal coşkusunu dev kayın ve gürgen ağaçlarıyla bütünleştirerek muazzam bir görüntü arz ediyor.

guzeldere3.jpg

Elmacık Dağı uzanan şelale ve çevresi orman yapısı ile dikkat çekmektedir. Şelalenin bulunduğu alanda, kayın, gürgen, köknar, porsuk, sarıçam, karaçam, kestane gibi ağaçlar bulunuyor.

guzeldere2.jpg

AYDINPINAR ŞELALESİ

Aydınpınar Şelalesi Tabiat Parkı, Düzce'de bulunuyor. Tabiat Parkında, önemli yürüyüş parkurlarından birine sahiptir.

samandere-selalesi.jpg

Yürüyüş yolu üzerinde Gürgen, meşe, kestane gibi karışık yapraklı orman ağaçları bulunuyor. Özellikle mayıs ayında dağ çileği, Ağustos ve Eylül aylarında böğürtlenlerle renklenen vadi, Düzce’ye hakim bir konumdadır. Parkın tadı en çok Eylül ayında çıkıyor.

samandere-selalesi-jpg-2-jpg.jpg

SAMANDERE ŞELALESİ

Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı, koruma altına alınmış bir parktır. Zengin bitki örtüsü ile bölgede mesire ve piknik alanı, doğa yürüyüşler parkurları, kamp alanları ve orman içi dinlenme alanları bulunuyor.

samandere-selalesi-3.jpg

Alan çavlan, çağlayan ve cadı kazanı gibi ilginç jeolojik özellikler ve yer yer anıt ağaçların da var olduğu zengin ve bakir bitki örtüsüne sahiptir.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER