Ankara'da hafta boyu sıcaklıklar etkisini gösterecek

Soğuk havaların ardından sıcak günlere hızlı bir geçiş yapan başkentte mevcut durumun devam etmesi ön görülüyor. Meteoroloji şehir için tahminlerini yayınladı.

Ankara'da hafta boyu sıcaklıklar etkisini gösterecek

Türkiye Nisan ayına giriş yaparken, yaz ayları sıcaklıklarının etkilerinin erkenden hissetmeye başladı. Söz konusu hava sıcaklıkları vatandaşları tedirgin ederken uzmanlardan dikkatli olunmasına dair uyarılar geldi.

Yeni haftanın ilk gününde yaşadığı yerde bir yağış olup olmayacağını merak eden Başkentliler için üzücü bir haber geldi. Hafta içinde hava sıcaklıklarının nasıl olacağına dair hazırladığı tahminleri paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü her hangi bir yağış tahmininde bulunmadı. Ankara için Cuma gününe kadar paylaşılan tahmin bilgilerinde hava sıcaklıklarının 25 derece ve üstüne çıkacağı gözlemlendi.Ankara'da hafta boyu sıcaklıklar etkisini gösterecek

EN SICAK GÜN PAZARTESİ

Uzmanların yayınladığı rakamlara göre hafta içi boyunca Ankara'da en yüksek hava sıcaklığı bugün 26 derece olarak beklenirken en düşük hava sıcaklığı ise 20 derece ile 5 Nisan Cuma günü bekleniyor. Nem derecesinin en yüksek yüzde 88'lere ulaşılmasının beklenildiği Ankara'da sıcaklıkların ilerleyen dönemlerde daha da yüksek rakamlara çıkması tahmin ediliyor.

Diğer illerde olduğu gibi Ankara'da da kurak geçen bir kış döneminin ardından ülke genelinde sıcaklıkların erken sayılabilecek bir seviyede bu kadar yükseklere çıkması ise tedirginlik oluşturdu. Söz konusu gelişmelerin ardından şehirde yaşayan vatandaşların erkenden önlem almalarına ve sağlıklarına dikkat etmeleri uyarıları yapılmaya devam edildi.

SONRAKİ HABER