Ankara'da hava sıcaklığı 10 derece birden düşecek!

Kış mevsimi yaşamadan yaz aylarına merhaba demeye hazırlanan Ankaralılar için Meteorolojiden uyarı geldi. Hava sıcaklıkları yeniden eksi dereceleri görecek.

Ankara'da hava sıcaklığı 10 derece birden düşecek!

Kış aylarını yazdan kalma günler ile geçiren Ankaralıların gözü Mart ayına çevrilmişti. Mart ve Nisan aylarında yağışların başlamasını bekleyen vatandaşların yüzünü güldürecek haber Meteoroloji tarafından verildi.

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞECEK

Bu hafta Ankara'da yağmur yağmasının beklendiğine dair önceki günlerde yetkililer tarafından açıklamalar yapılmıştı. Konu ile ilgili bir açıklamada Meteoroloji Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz'dan geldi. Yavuz'un yapmış olduğu hava durumu tahmini açıklamalarına göre Ankara yeniden soğuk günlere dönecek.

Ankara'da hava sıcaklığı 10 derece birden düşecek!

Başkentte 18 derece seviyelerinde seyreden hava sıcaklıkları hafta sonuna kadar 10 derece birden azalarak 8 derece seviyelerine inecek. Hava sıcaklıkları gece saatlerinde ise eksi 2 düzeylerine kadar inmesinin beklenildiği aktarılırken Yavuz Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde kar yağma ihtimalinin de bulunduğunu aktardı.

ANKARA'DA YAĞMUR YAĞACAK MI?

Ankaralıların en çok merak ettiği soru ise şehirde yağmur yağışının olup olmayacağı şeklinde olmuştu. Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz bu soru ile ilgili de sevindirecek bir tahminde bulundu ve şehir genelinde kesintili de olsa olmasının beklendiğini ifade etti. Meteoroloji tarafından paylaşılan bilgiye göre Ankara'da salı günü öğleden sonra yağmur yağması bekleniyor.

Ankara Valiliği tarafından yapılan paylaşımda da salı günü kentte kuvvetli rüzgar ve fırtına beklenildiği, vatandaşların bu duruma karşı hazırlıklı olmasının önemli olduğu vurgulanmıştı.

SONRAKİ HABER